En budget för de friska, rika och välmående männen men jämställdhetsminister Nyamko Sabuni ser inga fel

De flesta bedömare menar att regeringens höstbudget tydligare än någonsin visar hur den borgerliga regeringens politik gynnar de starka och välmående, samtidigt som man slår hårt mot dem som redan har det svårt i samhället.

  

De som har jobb och är friska kan räkna med en sänkt inkomstskatt - vilket regeringen finansierar genom besparingar och lägre ersättningar för de sjuka och arbetslösa.


Kvinnorna drabbas dessutom dubbelt hårt av höstbudgeten. Kvinnor får dels inte ut en lika stor del av den sänkta inkomstskatten som män pga. kvinnors generellt lägre löner, och kvinnor är dels överrepresenterade i gruppen sjukskrivna och arbetslösa som får sänkta ersättningar.


De ofrivilligt deltidsarbetande kvinnorna drabbas särskilt hårt av höstbudgeten genom bland annat en sänkning av ersättningsdagarna till endast 75 dagar. Idag är många kvinnor tvingade till ofrivilligt deltidsarbete och många stämplar sedan upp till heltid för att få ekonomin att gå runt.

Snart ska de tvingas dra upp sina barn från en trygg tillvaro i förskolan och skolan för att flytta land och rike runt dit heltidsjobben finns redan efter 75 dagar.

När jag ställde frågan till jämställdhetsminister Nyamko Sabuni ville hon inte se några fel i budgeten. Allt kommer att bli jätte bra säger hon.

Men de ofrivilligt deltidsarbetande kvinnorna är varken lata eller fifflare som regeringen tror.

Även de sämst ställda pensionärerna blir inte hjälpta av regeringens politik, trots allt prat i valrörelsen så finns ingen ljusning för dem. De ska dessutom betala mer i skatt än de som jobbar. Men inte heller det såg jämställdhetsminister Nyamko Sabuni som något problem


Regeringens politik kommer inte leda till att de ofrivilligt deltidsarbetande kvinnorna går ut i heltidsarbete - tvärtom kommer de att tvingas till ett allt fattigare och kämpigare liv


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0