Rekordmånga hamnar hos kronofogden

Antalet ansökningar om betalningsförelägganden ökar. Fortsätter trenden kommer antalet ärenden i år att bli det högsta hittills. Många unga fastnar i svåra ekonomiska situationer. Mest handlar det om mobil och Interneträkningar. Regeringen gör ingenting för att hjälpa ungdomar, tvärt om.

Unga människor har fått en sämre a-kassa än andra, sämre möjligheter att få en egen bostad och sämre utbildningsmöjligheter. Tryggheten för arbetslösa har försämrats, och möjligheten till fler chanser - oavsett om det handlar om komvux, arbetsmarknadsutbildning eller utbildningsvikariat - rustas ned eller avskaffas.


Förslagen har genomförts i en snabb takt: den socialdemokratiska regeringens reform för ökad trygghet för visstidsanställda upphävdes, vuxenutbildningen försämras kraftigt och utbyggnaden av högskolorna har stoppats. Dessutom slopades räntebidragen och investeringsstöden, vilket får till effekt att hyrorna kommer att öka och hyresrätterna blir färre. Det i sin tur drabbar också ungdomarna främst.


I våras klubbade riksdagen igenom regeringens förslag om sänkta socialavgifter för ungdomar som fyllt 18 men inte 25 år. Men det hjälper inte de ungdomar som befinner sig långt från arbetsmarknaden och behöver hjälp för att ta sig in. Det är bättre att rikta stödet för just dessa ungdomar till arbetsgivare som kan anställa.

Fördelningen blir fel, som så mycket annat med den borgerliga regingen



rekord många hos kronofogden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0