Varsel i Skövde - Regeringen står handfallen

Rapporter om varsel kommer så gott som dagligen från Vara, Tidaholm, Falköping, Essunga med flera orter. Nu senast är det Volvo powertrain i Skövde . Varslet gäller 580 anställda i Skövde, 110 i Göteborg och 210 i Köping. I det senaste varslet är det alltså Skövde som drabbas hårdast. Volvo Powertrain tillverkar och utvecklar motorer, växellådor och drivaxlar till bland annat lastbilar.

Enligt Konjunkturinstitutet är det frågan om så många som 100 000 jobb som försvinner de närmaste två åren. Hur detta ska kunna hanteras utan mer pengar till arbetsmarknadspolitiska insatser är en gåta.

Värst drabbas förstås de människor som nu tvingas ut i arbetslöshet och hänvisas till den av regeringen urholkade A-kassan om det inte finns en näringspolitisk som ser till att fler nya och andra företag kan etableras.

Jag kontaktade Lars Ask, han var arg och besviken. Se till så att vi får vuxenutbildningar typ kunskapslyftet sa Ask.

Kommunernas ekonomi blir allt sämre men nu påstår Kommunalrådet i Skövde att ha har råd att satsa på de arbetslösa. Tord Gustafsson (m), säger att det är ett hårt slag mot kommunen och att man kommer att hjälpa alla som vill till utbildning genom Komvux och andra åtgärder.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt det. Varför var det rätt att dra ner på vuxenutbildningen för ett år sedan. Hur kortsiktigt får man tänka egentligen?

Han tror på Skövde som handelstad. Javisst inget fel idé men då måste ju folk ha råd att handla också.
Han säger dessutom att efter en nedgång kommer en uppgång. Visst men tänk om de hade tänkt på det i högkonjunkturen att det skulle komma en lågkonjunktur och inte bara slarva bort de goda åren i gigantiska skattesänkningar.


http://www.sr.se/skaraborg/nyheter/artikel.asp?artikel=2435506

http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=913&a=457445


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=850465

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=850499

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2025217.svdKommentarer
Postat av: Cecilia

Jag tror tyvärr att det är så att det spelar ingen roll vilken regering som hade suttit nu.Ingen hade nog agerat.Felet är att allt svenskt har blivit sålt utomlands och nu straffar det sig så det bara skriker om det.

Det är en tuff situation som pågår runtom och det skrämmer mig att se och läsa om alla varsel som pågår i Sverige b la.

2008-11-13 @ 16:30:13
URL: http://fundersam-cecilia.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0