Ansvarslösa moderater vill fortsatta med orättvisa skattesänkningar


Trots att det finns vissa ljusglimtar i den annars mycket mörka ekonomitunnel Sverige befinner sig i talar moderaterna om fortsatta skattesänkningar. Det är provocerande eftersom alla slantar borde användas till välfärd och jobb, inte till skattesänkningar som i första hand gynnar de som redan har det flott. Rika män i storstadsområden har gynnats av regeringens politik (58 % av de fördelningspolitiska reformerna, 57 % av inkomstsänkningarna, 56 % av den reformerade fastighetsskatten, 60% av den avskaffade förmögenhetsskatten etc.).


Sverige närmar sig en arbetslöshet på 11,3 procent enligt arbetsförmedlingens egna prognoser för 2010. Skattesänkningar för de rika skulle behövas nu när sjuksköterskor, lärare, fritidsledare etc. varslas ute i Sveriges kommuner. I moderaternas senaste utspel lovades mer pengar till kommunerna. Något som vi krävt hela tiden, men som regeringen nobbat. Hur mycket och hur länge kommunerna skulle få ytterligare sades dock inget så vi får väl se om alla kommande varsel i kommuner och landsting hejdas. SKL uppger det krävs miljardbelopp
Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) menar att kommun- och landstingssektorn behöver flera miljarder extra, annars hotas 6 000 jobb nästa år


Kommentarer
Postat av: Johan Pettersson

Skattesänkningarna kan väl ses som den "satstning" ur krisen som S vill ha. Konsumtionen lär ju öka...



Visserligen finns det många åsikter inom S men en sak förstår jag inte.

- "inte till skattesänkningar som i första hand gynnar de som redan har det flott"

Detta och liknande har man hört så fort regeringen sänkt skatten. Efter ett halvår har ni accepterat nästan alla sänkningar. Dessutom sänktes skatten med nästna lika mycket 2000-2006.

Och sysselsättningen är ju inte så mycket sämre än vad de varit de senaste 10 åren. Det är ju bara de senaste 2-3 åren som sysselsättningen varit bättre.

Och S ger ungefär samma förslag som regeringen hur det ska skapas nya jobb i det privata näringslivet. Fast S ger lite kontraproduktiva förslag också som förmögenhetsskatten...

2009-08-10 @ 17:36:35
Postat av: ante

Två kommentarer:



1) Du måste redovisa var du får dina siffror ifrån om de öht ska vara trovärdiga. Plus att du bör redovisa vad du menar med "Rika män i storstadsområden".



2) Att sänka skatten är inte att ta pengar från "samhället". Det är att låta folk behålla sina pengar. Dessutom så är det den offentliga sektorn som klarar sig bäst och att kommunerna har brist på pengar beror i stor utsträckning på byggandet av äventyrsbad och annat bling-bling istället för att anställa fler lärare osv.

2009-08-10 @ 22:25:37
Postat av: Monica

Uppgifterna kommer från Riksdagens utredningstjänst.

Borgarna gick till val på att fixa jobben, de sade inget till väljarna att detta bara skulle gälla i högkonjunktur. Budskapet från borgarna i valrörelsen var tydligt. De skulle fixa jobben genom att göra större skillnad. Detta har inte hjälpt ett enda dyft, snarare tvärt om

2009-08-11 @ 10:49:46
Postat av: Madde

en halv miljon människor är arbetslösa, det är katastrof

2009-08-11 @ 13:33:14
Postat av: Sture Eriksson

I juni var 503 000 personer arbetslösa enligt SCB, 87 000 fler än i juni förra året.



Det relativa arbetslöshetstalet uppgick därmed till 9,8 procent av arbetskraften, vilket är en ökning med 1,7 procentenheter jämfört med juni 2008. Ökningen är av ungefär samma storlek som de ökningar som uppmätts från och med februari i år.



Arbetslösheten ökade i alla åldrar mellan 20 och 64 år och främst bland männen.



Ungdomsarbetslösheten, det vill säga arbetslösheten i åldersgruppen 15–24 år, var 29,7 procent,

2009-08-11 @ 14:08:59
Postat av: Klas

Lycka till med interpellationsdebaatten med Cristina Husmark Pehrsson, ge henne ordentligt på nöten!



Kul ni börjar vakna lite inom S också kring dessa frågor.

2009-08-13 @ 00:33:20
URL: http://vansterparlan.blogspot.com/
Postat av: Per

Det är ingen större katastrof ifall 6000 jobb försvinner inom kommunsektorn. Välfärdens kärna hotas inte, då det finns 1.1 miljoner anställda inom kommunsektorn!

2009-08-13 @ 07:15:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0