Kvinnor vinner på rödgrönt

Reinfeldt gör desperata försök att vinna kvinnorna. Men eftersom hans politik gör ut på att öka skillnaderna mellan frisk och sjuk, mellan kvinnor och män och mellan rik och fattig så faller hans argument platt till marken. Att hävda att kvinnor förlorar på de rödgrönas politik är direkt felaktigt. Regeringen vet av att sanningen är den motsatta - det är män som gynnats av stora skattesänkningar -mest till dem som har det bäst.

 

När skatterna sänks drabbar det välfärden. Det visar nu alla tillgängliga fakta. Tre färska rapporter från SCB, SKL eller nu senast KI visar tydligt på samma fakta . Den skattefinansierade välfärden rustas ned och jobben försvinner till följd av regeringens skattesänkningar. Det gäller också om man tar hänsyn till avknoppningar - oavsett huvudman försämras välfärden.

 

Under den socialdemokratiska regeringsperioden 2002 - 2006 såg vi en successiv ökning av antalet anställda i välfärden - oavsett huvudman. Vår prioritet är tydlig; vi sätter välfärden före stora skattesänkningar för de med högst inkomst. Fakta om den borgerliga regeringens fyra år vid makten visar på motsatsen. Skattesänkningar får alltid gå före välfärden för den blå regeringen. I debatten hävdar moderaterna en sak - men genomför i verkligheten en nedrustning av välfärden.

 

dagens arena

Högberg buzz

Sjölandealliansfritt

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Magnus Söderberg

Monica, jag tolkar din analys så, att eftersom färre personer jobbar med detta, så innebär det att välfärden monteras ner. Men behöver det verkligen vara så att det endast är antalet personer som definierar kvaliten?



Kan det inte vara så att en bättre organiserad verksamhet, med färre människor, kan leverera en bättre slutprodukt?



Det har ju alltid varit utgångspunkten när man talat och debatterat offentlig kontra privat finansierad vård och skola att den privata skall kunna klara av detta bättre, till en lägre kostnad. Är inte de här rapporterna i själva verket beviset för att det blev så och att utgångspunkterna var riktiga?

2010-06-18 @ 13:34:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0