sommarlov utan jobb för de unga

 Många börjar sitt sommarlov idag, en del pluggar en vecka till men för alla blir det lika tufft att få ett sommarjobb. idag presenteras ungdomsrapporten om arbetslösheten i Skövde som ökat med  173% mellan april 2008 och samma månad 2010. Den går inte att förklara bort den ökningen med krisen. Även de andra länderna har haft kris men har ändå lyckats bättre än Sverige.

Varje arbetad timme behövs. Till skillnad från regeringen, som lade fram en vårproposition kliniskt ren från jobbpolitik, har vi rödgröna partier presenterat konkreta förslag för hur vi ska skapa 100.000 fler jobb, praktik- och utbildningsplatser i Sverige. Vi investerar också i välfärden för att stärka kvaliteten och att motverka de uppsägningar som väntar med regeringens politik.

 Idag skriver Mona Sahlin och Thomas Östros om att Sverige ­behöver en regering som klarar att bygga upp överskott i ekonomin och samtidigt aktivt bekämpa massarbetslösheten – något som de borgerliga partierna hittills aldrig behärskat..

De borgerliga partierna vill lösa ungdomsarbetslösheten med att sänka deras löner.

Vad leder lägre löner till? i förlängningen att alla ska ha lägre lön men att man börjar med vissa grupper så som ungdomar, sedan de äldre arbetslösa sedan för de som inte jobbar lika fort sedan för kvinnor osv

Men vi menar att orättvisor och större skillnaders inte är lösningen på massarbetslöshetsproblemet.

 

Peter Andersson 2 Eva-Lena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0