Arbetsmiljön och inlåsningen

Just nu är jag på fullmäktigegruppmöte med ny och omvalda förtroendevalda för s i Skövde.

Vi diskuterar i stort sett allt från oppositionsarbete, framtidsvisioner och praktisk politik.

Vi kom in på den stressiga arbetsmiljö många känner av just nu inte minst i kommuner och landsting. Det har ju försvunnit mer än 30 000 välfärdsarbetare från såväl offentlig som privat regi. De som är kvar har fått en betydligt tuffare tillvaro och har svårt att hinna med.

Arbetsmiljön försämras på våra arbetsplatser. Möjligheten att påverka sin egens situation har minskat, stressen har ökat och arbete på udda och obekväma tider har blivit allt mer utbrett.

Förhållandena på våra arbetsplatser är en viktig orsak till att människor slås ut i förtid. Åtgärder för att minska utslagningen måste ske genom förbättringar av villkoren på våra arbetsplatser. Regeringens minskning av resurser till Arbetsmiljöverket och nedläggning av Arbetslivsinstitutet ger i stället motsatt effekt på människors arbetsmiljö.

Vi kom fram till att vi vill driva arbetsmiljöfrågan i Skövde kommun mer offensivt framöver. 

Det får inte förekomma att personaltätheten blir så låg att äldre tvingas vara inlåsta på nätterna


Kommentarer
Postat av: Jan-Erik Romson

Visst var regeringens minskning av resurser till Arbetsmiljöverket och nedläggning av Arbetslivsinstitutet katastrofalt - men fokus måste vara att angripa roten till det onda - minskade resurser till gemensam välfärd, vilket du också antyder. Alltså ett löfte från S att åtminstone återanställa de 30 000 välfärdsarbetare som tvingats gå.

Den sortens politik är ju samtidigt vägen till full sysselsättning. Det senare måste S tydligt stå för som en självklarhet om förtroendet för partiet ska återställas!! Det finns inga genvägar.

2010-11-23 @ 12:29:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0