Sjukförsäkringen ska vara förutsägbar och modern, Kristersson har inga förslag

Moderatregeringen har under två år utförsäkrat sjuka och hänvisat dem vidare till socialbidrag. Det är ovärdigt och genant för en välfärdsstat att behandla de som drabbas av ohälsa och sjukdom på detta hårda sätt. Trots att  M-regeringen känt till konsekvenserna av det nya systemet har de inte brytt sig. Fler och fler utförsäkras varje dag. Nu har småpartierna i regeringen äntligen insett sina misstag. Men det är ju inte de som bestämmer i regeringen. Det gör de stora moderaterna och de har inga lösningar.

I dagens eko beklagar Kristersson att svårt sjuka tvingas söka socialbidrag, men han redovisar inga konkreta förslag på hur eller när problemet ska lösas.

Men det finns ju både förslag och lösningar om moderaterna bara orkade läsa våra motioner.  Genom att omförsäkra och använda övergångsregler kan man lösa en mycket stor del av problemet. Regeringen är välkommen att ansluta sig till dessa. Thomas Eneroth har sträckt ut handen och är beredd att medverka till att få tillstånd en konstruktiv lösning för att sjuka människor, som inte kan arbeta, ska slippa leva på socialbidrag säger. Så hur gör M-regeringen nu? Kan de små borgerliga partierna rubba stora moderaterna eller blir det som vanligt?

Vi har föreslagit konkreta lösningar, som innebär att Sjukförsäkringen ska vara förutsägbar och modern. Stelbenta tidsgränser ska ersättas med individuella rehabiliteringsplaner. 180 dagars -gränsen tas bort och vi ska sluta utförsäkra sjuka människor som saknar arbetsförmåga. Förslaget innebär att en individuell prövning införs. Nu är det upp till bevis om regeringspartierna menar allvar med att göra någonting åt de förödande konsekvenserna som de nuvarande reglerna innebär.

 svd 2 martinmoberg ann-charlott ab 2 3 expr 2 dn 2

 


Kommentarer
Postat av: Lars Ahlström

Tack för redovisningen!

Och det brådskar.

Utan att överdriva det minsta: Folk dör i detta misstag.

Har spridit i mitt nätverk på fejjan.

2010-11-27 @ 09:36:28
Postat av: Rune Blixt

Utförsäkringen ska stoppas och konsekvenserna av utförsäkringen ska utredas, de drabbade ska ha upprättelse. Detta är fan inte klokt, så här beter man sig inte mot sjuka.



Mvh

Rune

2011-01-05 @ 13:08:43
URL: http://www.utsatta.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0