Härstedt till talman

På måndag väljer Riksdagen ny talman

Då blir det votering om det ska vara Riksdagens största parti som ska ha talmansuppdraget eller om det är de som bildar regering som ska ha det.

Vi rödgröna föreslår Kent Härstedt till talman, dels för att han har lång erfarenhet, gedigna internationella kontakter, bra på konflikthantering och för att han är från Skåne.

Vi tror att det kan bli väldigt bra med Kent och hoppas att de borgerliga partierna röstar på honom. Diskussionen om att vi skulle lägga oss platt bara för risken att Sverigedemokraterna möjlighen skulle stödja vårt förslag kan läggas ned.

I så fall skulle vi inte kunna lägga ett enda förslag i fyra år. För tänk om någon stödjer det?

Skillnaden är om det skulle vara så att vi skulle lägga förslag som anpassas så att det skulle gillas av till exempel Sverigedemokraterna. Då skulle vi vara mycket illa ute.

Vi ska givetvis driva en aktiv oppositionspolitik för fler jobb, utbildningssatsningar, grönomställning, rättvisa, mänskligare omhändertagande om sjuka och arbetslösa och kvalité i välfärden. Får vi igenom den politiken, är det adlelses utmärkt

Men vi kompromissar inte om alla människors lika värde och ett öppet demokratiskt välkomnande och varmt samhälle

 

 

 

DN 2 expressen 2 svd ab ab om Arksesten svt 2


Kommentarer
Postat av: Fredric Kjellberg

Och med detta så anser du att er huvudkandidat Björn von Sydow har fel när han tackade för sig med motiveringen "Jag vill inte riskera att väljas till talman med Sverigedemokraternas stöd"?



2010-10-01 @ 18:44:45
URL: http://signeratkjellberg.se
Postat av: Britta Sethson

Jag stöder helhjärtat den linjen. Det är inte oppositionens sak att få majoritet för sina förslag. Det är regeringspartiet som ska skapa majoriteter för att visa att man är regeringsdugliga

2010-10-01 @ 19:19:19
URL: http://brittas.netroots.se
Postat av: Nicke

Vet du hur Riksdagen kommer att rösta redan idag? Ni har alltså gjort upp med Sverigedemokraterna, vilket är intressant.



Ni kunde inte vänta längre än till det första beslutet som fattades i riksdagen med att ge SD inflytande.



2010-10-01 @ 19:58:45
Postat av: Janne

Intressant att se hur du resonerar kring ev stöd från sd när det gäller era förslag - samtidigt kallar du nu (efter förlusten i valet av talman) sd för "stödparti till regeringen". Motsägelsefullt!

2010-10-04 @ 12:48:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0