Sko dig, brodda dig!

 

 De flesta gångtrafikolycka sker nu i januari-mars, så nu när halkan är här är det hög tid att skaffa broddar till skorna. NTF har tillsammans med PRO i Västerbotten och Norrbotten genomfört ett konsumenttest av halkskydd.

2012 blev cirka 3 600 personer allvarligt skadade för att de halkat eller fallit omkull på våra vägar. Det är nästan hälften av alla allvarligt skadade i vägtransportsystemet. Dessa olyckor har ökat under de senaste åren, troligen på grund av de snöiga och isiga vintrarna i kombination med dåligt underhåll. Fram tills nyligen har det varit ovanligt varmt och isfritt på vägar och gator men nu är det halt i hela landet.

Av de skadade gångtrafikanterna är äldre överrepresenterade, eftersom de är skörare. Men det kan vara lika viktigt för vinterjoggare att brodda sig som för äldre.

Just nu är jag påväg till Umeå och det är NTF som tillsammans med PRO i Västerbotten och Norrbotten testat tio olika halkskydd. Testet är ett enkelt konsumenttest, där varje produkt testats av 5-9 personer vid någon eller några promenader.

Hela testet finns på www.ntf.se/konsument

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0