Internationell presskonferens ang. valet i Ukraina



"Våld i vissa delar av land får inte stoppa demokratiska val eftersom det skulle kunna innebära att våldsbenägna minoriteter i alla länder skulle kunna stoppa väldigt många val världen över och den  riktningen vill vi inte ha av världen. Vi vill ju ha mer demokrati inte mindre, mer fred inte mindre, mer frihet inte mindre"

Det var varmt och trångt på den gemensamma presskonferens som arrangerades av de internationella organisationer som deltagit i valövervakningarna i Ukraina.
Det började med informationen att valdeltagandet varit högt 60% är med tanke på omständigheterna. Tyvärr har ju inte valet kunna genomföras i Östra Ukraina på ett bra sätt. I övriga landet låg valdeltagandet på 70%. Det är ett högre valdeltagande än till EU och till presidentval i USA. 

Generellt sett har valet genomförts välorganiserat och säkert. Valkampanjer och val har genomförts utan problem. 
Alla valadministratörer tackades särkilt för sitt arbete med att får vallokalerna att fungera på ett bra sätt. Dessutom påpekades att  60% av dessa valadministratörer var kvinnor. Tack vare kvinnorna har alltså valet genomförts på ett utmärkt sätt.
Vi får hoppas att valet leder till den stabilitet, lugn och säkerhet som folket röstade för. Men det får framtiden utvisa. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0