Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Belgien


Vi är inte nöjda med den höga arbetslösheten. Jag träffade på några MUFare igår som tyckte att Sverige är helt lysande i att fixa jobb trots den internationella lågkonjunkturen. De hade läsåret sig på sina kurser att Sverige klarat det bäst. Men vi har definitivt inte klarat massarbetslösheten bättre än andra, tvärtom. Många andra jämförbara länder har fixat det bättre än vi trots att det är samma internationella kris vi upplevt.

Vi spänner bågen högre, eftersom det är slöseri att människor går arbetslösa, elelr är inlåsta i FAS3, när de inget hellre vill än att få ett jobb. 

Vi lovar att Sveriges arbetslöshet ska bli lägst i EU. Detta ska ske genom att antalet arbetade timmar ökar. För den som utgår från att Sverige är bäst i klassen kan det verka som ett lätt mål att nå. Men det kommer att bli mycket, mycket tufft. 

Enligt Eurostats data hade Österrike lägst med 4,8 procent. Men också Tyskland, Luxemburg, Nederländerna, Malta, Rumänien, Tjeckien, Danmark, Storbritannien, Finland och Belgien hade lägre arbetslöshet än Sverige förra året.

När det gäller ungdomsarbetslösheten ska vi socialdemokrater införa en ungdomsgaranti.  

Sverige ligger i jämförelse med andra europeiska länder ännu sämre till vad gäller ungdomsarbetslösheten jämfört med arbetslöshetssifrorna generellt. Vi är till och med sämre än genomsnittet. Så varför MUF-ungdomarna jag mötte ville att vi ska vara nöjda förstår jag inte.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0