Ny mandatperiod - nya tag - nytt ansvar!

                                   
Valet är över och folket har sagt sitt om att det är dags för förändring. Ganska många, men inte tillräckligt många vill ha en rödgrön regering. Det kommer att bli trixigt att få igenom vår rättvisepolitik men det kommer att gå.   En ny regering hat stora utmaningar att hantera. Den höga arbetslösheten – inte minst långtidsarbetslösheten - och de fallande skolresultaten kräver en ny politisk kurs. 
 
Andra frågor som jag personligen tycker är oerhört viktigt är utbyggnaden av bredband i hela landet och underhållet av järnvägen. Just nu åker jag ett försenat tåg från Stockholm till Skövde. Det är så fruktansvärt enerverande att tågen på Västra Stambanan är försenade så oerhört ofta. Att dessutom behöva höra att det egentligen inte alla är många tåg som är försenade är provocerande. 
 
Jämställdheten måste få ett uppsving av den nya regeringen, ett bevis på det är att det tragiskt nog blir förre kvinnliga riksdagsledamöter i Riksdagen för andra valet i rad. Sverige tappar i anseende som jämställdhetsland. 
 
En annan tragisk händelse är partier som exploaterar främlingsfientligheten, utnyttjar människors oro och ställer grupp mot grupp på ett helt oacceptabelt sätt. Det är så synd att Sverigedemokraterna fått fäste över hela landet trots att många som röstat på dem inte alls är rasister utan bara är uppledsna på den höga arbetslösheten, de sönderslagna trygghetssystemen och på sämre kvalité i välfärden. Vilket inte alls har att göra med att människor från andra länder kommit hit från krig och förtryck utan för att vi har haft en regering i åtta år som varit noga med att påpeka att det är bra för jobblinjen om det är större skillnad.
 
Nu måste vi göra det bästa av situationen och jag är säker på att Stefan Löfven kan svetsa ihop landet igen.  
 

Kommentarer
Postat av: Jan

1) Svenska folket har inte sagt något om förändring. Socialdemokraterna fick inte fler röster än i förra valet. 2) Norr om Umeå finns ingen järnväg. Där struntar folk i om tågen kommer i tid eller ej. 3) Val handlar inte om att kvotera jämställdhet i riksdagen. 4) Att 12,9 procent röstade på SD har ingenting med besvikelsen med alliansens politik att göra. Människor röstade på SD för att de ogillar den förda invandringspolitiken 5) Jag tycker synd om Stefan Löfvén. Han kommer att få ett helsicke...

// Jan

2014-09-23 @ 01:08:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0