Stoppa kriget och utnyttjandet av kvinnor och barn!



Kvinnor och flickor drabbas fruktansvärt när de som kallar sig "Islamiska statens" (IS) drar fram och vållar katastrofer. Rapporter visar att sexslavhandeln har ökat i områden IS har lagt under sig. Ligor som härjar hämtar flickor från flyktinglägren till de större städerna och transporterar dem sedan tillbaka. IS använder sexuellt våld som en del i sin krigsföring.

Dessa systematiska kränkningar av mänskliga rättigheter – och därmed kvinnors rättigheter – måste få ett stopp. De som utnyttjar oskyldiga civila, där kvinnor och barn är särskilt utsatta borde omedelbart stoppas och ställas inför rätta.  IS brutala kränkningar av mänskliga rättigheter, där våld, våldtäkter, slavhandel och massavrättningar är så vidrigt och fruktansvärt att det nästan är ofattbart för många av oss. 
Det är välkomnande att Utrikesminister Margot Wallström (S) vill att FN håller ett krismöte om Islamiska statens (IS) systematiska våld mot kvinnor och barn.

Eftersom det behövs en omedelbar internationell aktion för att skydda civilbefolkningen och bekämpa IS härjningar. Därför får vi innerligt hoppas och trycka på för att detta krismöte blir av snarast och att mötet leder till omedelbara insatser. Dessutom måste kvinnor vara mycket mer delaktiga i fredsförhandlingar och konfliktlösningar. Det leder till bättre resultat. 

Oron i världen, krigen, konflikten och fattigdomen leder till att människor flyr för sina liv. Över 4 miljoner flyr från Syrien och miljontals andra flyr från andra oroshärdar. Dessa flyktingar utnyttjas på sin resa mot en tryggare tillvaro. Resten av världen kan inte stå handfallna och titta på. 
Vi måste hjälpa till både på plats i oroshärdarna och till de platser flyktingar tar sig till oavsett om det är i närområdet eller om de lyckas ta sig ända till Sverige.



Vi i omvärlden måste agera nu    

Kommentarer
Postat av: Krister

Män är också offer i krig.

2015-08-28 @ 20:25:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0