Hope not hate

 
 


Idag hade Riksdagens antirasistiska S-nätverk ett konstruktivt möte. En av punkterna var hur Storbritannien gjorde för att bemöta BNP dvs Brittiska nationalpartiet, som till viss del liknade SD.
 
Magnus Manhammar berättade om hur fackföreningsrörelsen hjälpt till att starta en gräsrotsrörelse i England som kallades HOPE not Hate. De bestämde sig för att ta diskussionen med BNP, organisera sig, och satte upp en målsättning om att avslöja BNPs lögner.
 
Nu finns en början på ett Svenskt HOPE not hate inom fackföreningsrörelsen som ska leda till en Positiv antirasim där människor möts för att de har något gemensamt istället för att förstärka skillnaderna. 
 
S-nätverket ska främst ägna sig åt vidareutbildning och informationsspridning vidare ut i arbetarrörelsen. Vi kommer att fortsätta arbetet mot rasism och mot extremister, vi ska jobba med positiv samhörigheten och för alla människors lika värde.
 
 Stiftelsen Expo ger en fördjupande inblick i SD:s historia och politik genom en vitboken som går utmärkt att sprida vidare. Stiftelsen Expo har till och med lagt upp den för spridning på sin hemsida. Den hittar ni här:
VITBOK om Sverigedemokraterna
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0