Välkommen till Vara Arja Saijonmaa




Idag har vi glädjen att hälsa Arja Saijonmaa, UN women nationell kommitté Sveriges goodwill-ambassadör, välkommen till Skaraborg, närmare bestämt Vara.

Hon är här för att tillsammans med Rickard Söderberg dra igång årets julshow. 

Arja Saijonmaa har en imponerande bakgrund och har tillägnat stora delar av sitt liv till att arbeta för mänskliga rättigheter, vilket speglas i hennes utbredda politiska engagemang i såväl musik som i olika stiftelser. 

Arja tycker att få göra en insats åt FN är en ynnest! Hon har tidigare gjort många resor som flyktingambassadör för UNHCR och sett många  flyktingläger. 

Hon ser UN Women nationell kommitté Sverige som inspiration men i själva verket är det vi som blir inspirerade av henne.

Idag är det FNs dag mot mäns våld, den kallas även orangeday. Vi byggnader över hela världen lyses upp med orange. Vi kär oss i orange för att visa att vi vill få stopp på mäns våld.
35 procent av världens kvinnor har upplevt fysiskt och/eller sexuellt våld. I vissa länder har uppemot 70 procent av kvinnorna utsatts för fysiskt och/eller sexuellt våld. Våldshandlingarna mot kvinnor och flickor är inte förekommer i samtliga samhällen världen över.

Våld mot kvinnor och flickor världen över är ett utbrett folkhälsoproblem, en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna och utgör en global hälsofara. Effekterna av våldet varierar från omedelbara till långsiktiga fysiska, sexuella och psykiska konsekvenser för kvinnor och flickor. I alltför många fall leder det till att kvinnor och flickor mister sina liv. 

Orangeday syftar till att öka allmänhetens medvetenhet om problemet och öka politisk vilja och resurser för att förebygga och få ett slut på alla former av våld mot kvinnor och flickor i alla delar av världen. 25 november – den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. 

Ge en gåva, bli månadsgivare eller bli medlem i UN women
Läs mer på http://www.unwomen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0