Skaraborgs sossar samlas

Idag har S i Skaraborg sin distriktskongress på Vara Folkhögskola. Deltar gör förutom över hundra ombud och sidoorganisationer även gymnasie och kunskapsminister statsrådet Anna Ekström.
Anna är en engagerad, pedagogisk, erfaren kvinna som vet vad hon talar om för att få en mer jämlikskola där vi steg för steg ska ta oss bort från en marknadsstyrd skola. För en likvärdig skola där läkarens, svetsarens, advokatens och frisörens barn går tillsammans och bygger kamratskap för resten av livet,

Sverige är på väg åt rätt håll och det är bra. Stefan Löfven visar handlingskraft och arbetet för att skapa ett bättre Sverige för alla kommer lyckas.

När Socialdemokraterna i Skaraborg idag samlas till distriktskongress anammar vi parollen ”trygghet i en ny tid” för att visa att Skaraborg och Västra Götaland framtidstro och lösningar på samhällets problem.

När vi idag samlas till distriktskongress är det för att förbereda oss in för första majfirandet och för att samla kraft för segeråret 2018. Vi gör det genom att forma morgondagens politik som handlar om trygghet i en ny tid. Det blir möjligt med solidaritet och investeringar i oss unga och äldre.

Vi är framtidsgarantin och kommer idag att besluta om motioner och förslag för framtidens Skaraborg och Västra Götaland. Det handlat bland annat om jämlik sjukvård, bättre kollektivtrafik och ekologisk mat.

För det krävs politiska reformer och prioriteringar. Vi måste hitta verktygen som kan få folk att vilja bo kvar i länet och se möjligheterna med landsbygden. Det blir möjligt med en trygg välfärd för alla som kan vara både kvalitetssäker och likvärdig.

För att alla Skaraborgare ska kunna känna hopp och optimism inför både sin egen och omgivningens framtid krävs investeringar och hälsofrämjande arbete.
Det blir en bra dag där vi att fattar bra politiska beslut som gagnar hela samhället. För med handlingskraft kan vi tillsammans skapa trygghet i en ny tid – för alla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0