Livsmedelsstrategi för Skaraborg och Sverige

En livsmedelsstrategi för jobb och hållbar tillväxt
Sverige och Skaraborg har utmärkta förutsättningar att producera den mat som människor i vårt land och runt om i hela världen efterfrågar. Anledningen är att vi har lägst antibiotikaanvändning i EU, ett djurskydd i absolut världsklass och jämfört med de allra flesta andra länder en miljö- och klimatsmart produktion. Trots det har den svenska livsmedelsproduktionen konstant minskat de senaste tjugo åren. Så kan vi inte ha det, det har vi helt enkelt inte råd med.
Den 16 januari i år blev det verkliga startskottet för en stor förändring för Sverige och för den svenska livsmedelskedjan. Regeringen presenterade då en blocköverskridande överenskommelse med den borgerliga oppositionen och Vänsterpartiet om totalt fyra mål för livsmedelskedjan fram till år 2030. Partierna har tagit sitt ansvar genom samarbete och kompromissvilja och enats kring de tydliga och viktiga målen att svensk livsmedelsproduktion ska öka och konkurrenskraften ska öka i alla delar av livsmedelskedjan.
Igår den 30 januari lämnade regeringen över propositionen ”En svensk livsmedelsstrategi – för fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet” till riksdagen. Med denna skapas förutsättningar för en långsiktig och hållbar politik för livsmedelskedjan. Detta är något som har saknats och efterfrågats under en lång tid av aktörer i livsmedelsbranschen. Andra länder har gått före men vi ska komma ikapp och vi ska gå förbi!
Det är mycket glädjande och ger hopp till vår livsmedelsproducenter och konsumenter.
I framtiden kommer livsmedelskedjan prioriteras av all eftersom detta är gjort med bred politisk enighet. Med en proposition säkerställs en långsiktig nationell hållbar politisk för hela livsmedelskedjan fram till 2030.
Det skapar jobb, trygghet och hållbar tillväxt i hela landet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0