Partiledardebatten

Jobben viktiga i partiledardebatten.
I dagens partiledardebatt var polisen, försvaret och jobben stora frågor.
Att vi ska stärka försvaret tycks vi vara överens om, trätan stod i stället hur det ska gå till. Dessutom att fler poliser ska utbildas så att det går att anställa fler och därmed öka tryggheten. När det gäller arbetslösheten tycks borgerliga företrädare inte vilja se att fler går till jobbet nu. Ungdomsarbetslösheten är den lägsta på 13 år, vi har den högsta tillväxten i Norden, och sedan den här regeringen tillträdde har 120 000 fler människor kunnat gå till jobbet.

De resurser som skapas nu, ska inte gå till skattesänkningar för de allra rikaste, samtidigt som vanligt folk ska nöja sig med nedskärningar och sänkta löner. Resurserna ska gå till ett samhällsbygge som gör att hela landet kan leva. Den svenska modellen ska inte avvecklas, den ska utvecklas.

Det som krävs nu är ett samhällsbygge, som gör att vi alla kan leva som fria, jämlika och förhoppningsfulla individer, oavsett om vi växer upp i en samhälle i norra Skaraborg, på en gård i Essunga eller i förorten utanför storstäderna.

Stefan Löfven har vid flera tillfällen beskrivit hur vi investerar i jämlikheten mellan barn.

Vi har ökat stödet till ensamstående föräldrar i hela landet, gjort tandvården kostnadsfri upp till 23 år, infört glasögonbidrag och gjort medicin kostnadsfri för barn.

Skolan är viktig för att se till att alla barn får chansen. Och i år har vi fått glädjetecken i internationella rapporter, som visar att kunskapsresultaten vänt uppåt. Runt om i Sverige finns nu rektorer, lärare och elever som just kommit tillbaka från jullovet sträcka på sig. Men det räcker inte med bättre resultat i PISA rapporter, vi måste fortsätta förbättra skolan. Fler lärare ska utbildas och anställas, grundskolan stärkas, vuxenutbildning ska vara en rättighet, högskolorna utvecklas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0