Socialdemokraterna i Skövde för framtiden

Vi socialdemokrater tar ansvar för Skövde genom att ge våra unga de förutsättningar som behövs för att få tillräcklig kunskap. Vi ska ta makten i Skövde, så inleder arbetarekommunens ordförande Malin Wadman vår utvecklingsdag. Vi ska göra det för att kommuninnevånarna ska få en bättre välfärd, trygghet och livsglädje. Vi kommer inte få makten, vi måste ta den genom att övertyga medborgarna att vi är ett bättre alternativ än den borgerliga allians som styrt för länge av gammal vana.

Vi ska erbjuda lösningar som möjliggör att balansen mellan arbete och fritid underlättas.
Förskolan är starten på det livslånga lärandet. Vår ambition är att minska gruppstorlekarna på våra förskolor och att göra förskolläraryrket mer attraktivt.
Dagens grundskola ska forma morgondagens vuxna och kräver kvalitet och flexibilitet. Varje barn ska ges möjligheter att växa och utvecklas som individ.
Engagerad, kunnig och välutbildad personal är den enskilt viktigaste faktorn för ett bra resultat i skolan. För att ungdomar ska ha en chans på arbetsmarknaden krävs gymnasieutbildning. Idag kan elever passera genom grundskolan utan att ha fått med sig tillräckligt med kunskaper för att kunna fortsätta utbilda sig. Oavsett psykiska eller fysiska förutsättningar ska alla ha en värdig omvårdnad, omsorg och rätt till ett aktivt liv på sina egna villkor.

Högskolan i Skövde, Gothia Science Park är viktigt för utvecklingen och tillväxten. Vi ska arbeta för att utbildningsmöjligheter svarar upp mot kraven från kunskapsintensiva företag och organisationer och för att skapa förutsättningar för ett varierat och blomstrande näringsliv.
Företagen i Skövde och Skövderegionen skapar utvecklingsmöjligheter för vår kommun. Såväl nya företag, sprungna ur Högskolan, som befintliga företag ska ges förutsättningar att växa och utvecklas. Detta sker bland annat genom att kommunen underlättar kontakterna med olika instanser ”en väg in”, men också genom att byggklara tomter och infrastruktur ska finnas på plats för företag som vill växa.
Skövde ska vara tillväxtmotorn och ett regionalt centrum i vår del av Västra Götalandsregionen. För att uppnå detta är en väl fungerande infrastruktur en avgörande faktor. En väsentlig del i denna tillväxt är ett rikt kultur- och fritidsliv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0