Ansträngt, allvarligt och angeläget på årets CSW

Pågrund av ansträngda läget med backlash på flera håll och det allvarliga läget kändes det extra angeläget att åka till årets kvinnokonvent, CSW 61. Vi är oroliga över det som händer i världen.

Mänskliga rättigheter och jämställdhet måste upp på världens dagordning igen.
För att vi ska kunna uppnå en hållbar värld måste kvinnors möjligheter till att bli ekonomiskt självständiga vara lika stora som de är för män.
Kvinnor lever i fattigdom, utsätts för diskriminering och exploateras. Kvinnor har oftare ofta i osäkra låglönejobb och har mindre makt. Könsdiskriminering begränsar kvinnors möjligheter till ekonomiska tillgångar som mark och lån. Dessutom utför kvinnorna merparten av hemarbetet och har inte tid att göra karriär osv osv
Kvinnor måste få samma rättigheter och samma lön, därför är huvudtemat för årets CSW-möte “Kvinnors ekonomiska självständighet”.

Kvinnas ekonomiska självständighet gynnar hela samhället. Att investera i kvinnors ekonomiska självständighet innebär mer jämställdhet, fattigdomsbekämpning och ekonomisk tillväxt. Förbättrade försörjningsmöjligheter för kvinnor är det mest effektiva sättet att minska hunger och fattigdom.

Så på alla möten som pågick kastades vi mellan hopp och förtvivlan men ändå känns det hoppfullt att det finns ett sådant fantastik engagemang och j-vla anamma.
Jag blir både glad och hoppfull över att se alla såväl män, kvinnor, unga och gamla som ville vara med och förändra världen till det bättre. 6000 deltagare från regeringar, föreningar, privata sektorn och civilsamhället ordande tillsammans en kraftsamling för jämställdheten på alla håll och kanter.

Det bådar ändå gott för framtiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0