Spännande viktiga dagar för jömställdheten

Spännande dagar för jämställdhet
Givetvis borde alla dagar gå i jämställdhetens tecken men så är det tyvärr inte.
I år känns internationella kvinnodagen och denna vecka extra angelägen eftersom vi upplever backlash. Jag har nämt tidigare min oro inför Det som sker i USA, Ryssland och Turkiet. Trump beslutar om indraget stöd till familjeplanering och abort, i Ryssland blir det återigen tillåtet att slå sin hustru och anmärkningsvärda uttalanden från Turkiets president att det är onaturligt att kvinnor deltar i beslutande församlingar osv.
Men det är ju inte de enda bakslagen vi upplever. På många håll i världen ser vi hur kvinnor hålls tillbaka, blir slagna, våldtagna, hindrade att ta egen makt över sina liv osv.

Därför är jag glad över alla de arrangemang som ska ske de närmaste dagarna. Själv startar jag med föreläsning om FNs kvinnokonvention och mäns våld på Västergötlands museum i Skara, därefter har vi årsmöte med UN women Skaraborg (UNWnkS lokalavdelning).

I morgon söndag har vi äran att hälsa UN Womens högsta chef Madame Phumzile välkommen till samtal på hotel Radisson Blue i Stockholm.
På måndag den 6 mars har vi ett stort event i Riksdagens andra kammarsal tillsammans med Phumzile, UD, sida UN Women nk Sverige. Över 150 deltagare ska lyssna och diskutera kvinnors ekonomiska egenmakt.
Sedan rullar det på med en mängd arrangemang på internationella kvinnodagen med såväl frukostmöte med Åsa Regner, lunchmöte med Metall om jämställdheten och fint firande på Grand Central by Scandic.
Där ska skådespelerskan Malin Arvidsson, goodwill ambassadör för UN Women i Sverige berätta om arbetet för kvinnor och flickor runt om i världen. Dessutom ska Arghavan Agida, uppträda med sin nya låt ”Zan”. Felin kommer också att framföra sin singel ”Shackles”, skriven och producerad av Elin själv. En toppen kväll helt enkelt.
I Skaraborg pågår samtidigt stort firande både på Hertig Johanstorg i Skövde, i Rydskolan och i Tidan med flera ställen.
Hoppas vi ses på några av aktiviteterna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0