Bättre förutsättningar för kvinno- och tjejjourer

(null)


Ideella kvinno- och tjejjourer utför ett betydelsefullt arbete med att ge stöd och skydd till kvinnor som har utsatts för våld. Det är viktigt att de får bättre förutsättningar. Därför är regeringens satsning i vårändringsbudgeten som lägga på måndag mycket välkommen. Där stärks kvinnojourernas arbete med ytterligare 50 miljoner kronor redan innevarande år dvs 2018.

Mäns våld mot kvinnor ska upphöra. I det arbetet spelar tjej- och kvinnojourerna en viktig roll.  Syftet med bidraget är att stödja kvinno- och tjejjourer som i sin tur stöttar kvinnor och deras barn. Det gäller t.ex. rådgivning, samtalsstöd eller samtal, och att följa med eller på annat sätt stödja kvinnor och tjejer i sina kontakter med myndigheter.   


Minst lika viktigt är information, kompetensutveckling och insatser för att förebygga mäns våld mot kvinnor ingår i arbetet. Det är oerhört viktigt att börja i tidiga åldrar med värdegrunds arbete, alla människors lika värde och jämställdhet. Förskolan, skolan, fritidshemmen, fritidsgårdar, föreningsliv, fackförbund, arbetsgivare .... alla måste jobba med förebyggande arbete och fler behöver lära sig se när flickor och kvinnor är utsatta för förtryck, våld och misshandel. 

De män som vågar ta snacket med andra män och ställer upp på Heforshe arbetet behöver stöttas och.bli fler.

Tillsammans kan vi göra skillnad mot våld och övergrepp mot kvinnor och flickor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0