Partiledardebatt i Sveriges riksdag

(null)


Idag har vi haft partiledardebatt i Riksdagen. Det blev en bra debatt om fortsatta satsningar på kvalité i välfärden eller gigantiska skattesänkningar. 

Naturligtvis blev jag stolt över att Stefan Löfven så tydligt visade att SDs politik är en försämrad trygghet på jobbet. Dessutom var Åkesson inte sen med att ställa sig bakom moderaternas otrygghet på jobbet med hänvisning till att arbetsgivarna behöver mer flexibilitet. Dvs lättare att avskeda utan anledning. 

 Tryggheten på jobbet ger människor trygghet i vardagen och är grunden för det starka samhället. 

Allt fler kvinnor och män får jobb idag, även nyanlända, vilket inte ville kännas vid av SD och de andra borgerliga partierna. Att gå till jobbet är viktigt för självkänslan, ekonomin och jämställdheten.  Alla som kan jobba ska jobba och den som jobbar ska kunna leva på sin lön och ha trygga arbetsvillkor. Socialdemokraterna står för en aktiv jobbpolitik och en arbetslöshetsförsäkring som ger ett rimligt inkomstskydd samt en fungerande sjukförsäkring som skapar trygghet och förutsättningar att bli frisk och kunna återvända till arbetet.


Ett starkt samhälle kräver trygga arbetsplatser. Vi ska fortsätta utveckla den svenska modellen och en tryggare arbetsmarknad.


Dagens partiledardebatt handlade också om miljön, skolan, pensionerna och framtidstron för Sverige. 

Det ska bli spännande i valrörelsen och hur partierna lyckas beskriva sin politik för väljarna i hela landet. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0