Satsningar på välfärden är jämställdhetssatsningar

(null)

Det är utmärkta satsningar som nu har lanserats med mer vårdpersonal i kombination med ett arbetsmiljölöfte till Sveriges välfärdsarbetare. Dessutom kom förslaget om arbetskläder i vården på självaste internationella kvinnodagen. Det är en bra investering i samhällsbygget. Men det är också viktigt för jämställdheten eftersom personalförsörjning inom vården är en jämställdhetsfråga. 

När nedskärningar görs i välfärden är det framförallt kvinnor som drabbas. Dels eftersom majoriteten av vårdpersonalen är kvinnor men även på grund av att kvinnor axlar ett större ansvar för hem och familj. Med en nedmonterad välfärd är det kvinnorna som får backa upp med omsorg av äldre och barn.  

 

För att ta itu med problemen med arbetsmiljön och långa köer kommer vi att behöva mer resurser och mer personal under nästa mandatperiod. Mer personal i vården är den enskilt viktigaste faktorn för en trygg vård och ett mer jämställt Sverige. Därför har vi nu satt ett mål på 14 000 fler anställda i vården till 2022. Det motsvarar de behov som SKL slår fast i sina prognoser.

 

 

Sverige står inför ett vägval. Valet står mellan skattesänkningar och bra sjukvård för alla.

Det är betydligt viktigare med mer resurser till vården framför sänkt skatt. De som jobbar i välfärden ska hinna, orka och kunna ge patienter, brukare och klienter en god vård och omsorg av hög kvalitet, så bygger vi Sverige starkt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0