Nu kan vi äntligen få en kvinnlig talman igen

Alliansen kan inte räkna

Att fyra män bröstar upp sig i Riksdagen är en ganska vanlig företeelse. Idag fick dock de fyra gruppledarna från M, C, L och KD anstränga sig extra mycket för att inte slå knut på sig själva.


De hävdar att principerna ska gälla dvs största partiet tar ordförande posten. När de hävdar det samtidigt som de säger att just när det gäller talman ska vi gå ifrån just den principen. För just då är det viktigare att näst största partiet i det näst största blocket ska ha den posten bara för att de säger så, då blir det skrattretande. 

Men skrattet fastnar eftersom situationen är så oerhört allvarligt och trist. 

Det är ju alldeles uppenbart att dessa mäktiga herrar vill ha aktivt stöd av SD som de både innan och efter valet hävdat att de inte ska ha. Det är tragiskt.


Nu har vi istället chansen att få en mycket kompetent kvinna på talmansposten. Något som vi inte haft på mycket länge. Jag ser fram emot att Åsa Lindestam med sin långa gedigna erfarenhet får 144 röster i talmansvalet på måndag och att Andeas Norlén får 143 röster eftersom SD lägger ner sina röster.


Jag har mycket stort förtroende för Åsa Lindestam. Hon har bl.a jobbat som rektor, haft uppdrag inom OSSE, varit valobservatör, suttit i den blocköverskridande försvarsberedningen och är en uppskattad gruppledare i försvarsutskottet. 



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0