SD har avslöjat sig själva

 

 

 

 

Under flera år har SD försökt påskina att sextrakasserier har med flyktingsituationen att göra. De har försökt påskina att det är pojkar från andra delar av världen som har varit det stora problemet när det gäller sexövergrepp och våldtäkter. Men i själva verket pågår sextrakasserier mot kvinnor av män i alla samhällsklasser.

Nu när SD ska försöka krishantera Peter Lundgrens oacceptabla agerande tar de fram den utsatta kvinnan för att hon ska tona ner händelsen och hon ska försvara sin förövare. På så sätt förminskas de utsatta kvinnorna. Detta är inte något nytt inom SD.

För några år sedan fick en tjänsteman lämna sin arbetsplats på SDs partikansli.

Då hade sextrakasserierna pågått i flera månader och ska ha varit riktade mot flera kvinnor inom partiorganisationen. Kvinnor berättade att partikollegan tafsat på dem och skrivit flera "äckliga" sms. De kvinnor som då slog larm blev utfrysta och betraktade som skvallerkärringar.

 

Efter skandalen med amerikanska filmdirektören Harvey Weinstein fylldes sociala medier av vittnesmål om sexuella trakasserier. Trakasserierna pågick i 30 år och Weinstein har under den tiden ingått minst åtta förlikningar med olika kvinnor. Miljontals människor kvinnor har berättat om allt ifrån våldtäkter till stötande kommentarer efter #metoo-vågen, som blev en välkommen ventil för kvinnor som burit på hemligheter och mått fruktansvärt dåligt.

Vi kan också ta del av män som misskött sig och betett sig "svinaktigt" mot kvinnor i näringslivet. Några få dominerande herrar som håller sin omgivning i skräck och ingen vill säga ifrån pga mannens ställning och det finns risk att hamna utanför den så kallade gemenskapen.

Så ska vi nu en gång för alla ta avstånd från alla dessa typer av övergrepp oavsett vem eller vilka som begår dem.

Det är nolltolerans som gäller!

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0