Stöd Afghanska kvinnor och flickor

(null)

Sitter och förbereder Skaraborgs första HeForShe-match, nu när Skövde AIK tar det viktiga steget att bli en HeForShe-klubb. Det är så otroligt viktigt att idrotten ser sitt ansvar och sitt ledarskap för ett mer jämställt samhälle fritt från våld. Vi är så glada över detta samarbete som vi hoppas leder till att fler tar ställning.


Samtidigt sköljer nyheterna om konfliktetna i Afghanistan över oss som en hemsk mardröm. Ska Afghanska kvinnor och flickor förtryckas ytterligare, de som varit med och ändrat sitt lands historia? Hur blir det med möjligheten att röra sig fritt, gå i skolan och kunna ta ett jobb? Framtiden är oviss och det är oerhört viktigt att omvärlden både reagerar och finns till hands. 

UN Women har funnits på plats i Afghanistan i över 10 år och kommer att fortsätta arbeta operativt och samarbeta med våra partners för att tillhandahålla livsnödvändiga tjänster för afghanska kvinnor och flickor, särskilt vid denna kritiska tidpunkt.

Nu är de mänskliga rättigheterna hotade. Alla goda krafter behövs såväl världssamfundet, länder, civilsamhället, beslutsfattare och ideella organisationer. 


På det viset är jag glad över att vara medlem i UN Women som kommer att fortsätta stötta Afghanistans kvinnor och flickor och är fast beslutna om att fastställa deras säkerhet.


Därför ska jag i morgon på Skaraborgs första HeForShe match också påminna om att alla kan bidra med något även om ingen kan göra allt.

Stöd UN Womens arbete i Afghanistan, du också. 
Swisha en gåva 123 900 29 32 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0