Som sagt det kan vända, men försprånget är mycket stort eftersom folk är missnöjda



I dagens Demoskop får Socialdemokratiska fantastiska 43,6. Om någon sagt det för ett år sedan, att vi skulle ha över 40% i opinionsmätningar. Hade den blivit betraktad som över optimistisk och orealistisk. Nu blir istället reaktionen, fick vi inte mer? Jag vill varna för att vi lätt vänjer oss vid höga siffror och därför också blir väldigt nervösa om vi närmar oss realismen som är runt 40%. Det kommer att hända mycket under de här åren, vi har gott om tid att formera oss och driva vår politik. Det är helt andra partier som borde vara nervösa. Kd har länge levt på repet, c och fp kommer att turas om att vara månadens förlorare.



Att M ökar och Fp minskar i nästan samma storleksordning är inget tecken på att folk gillar moderat politik plötsligt. Det ä nog mer ett tecken på att fp legat högt ett tag efter partiledarbytet Kd hamnar under spärren.


svd

blogg.svd


Kommentarer
Postat av: Mary

Oj oj, mycket komemr att hända innan valet. Som du säger siffrorna från alla dessa undersökningar som verkligen duggar tätt numera måste tas med en nypa salt.

För min del så vill jag förstås att alliansen återtar sitt försprång, men den åsikten delar vi förstås inte ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0