Investera för jobb – Citytunneln, Tunnelbana och Västra Stambanan

 När är de borgeliga partiledarna träffas vid citytunneln i Solna för att presentera Infrastruktursatsningar. Vill de visa att de minsann också skapar sådana jobb som sossarna föreslår. Beskedet kommer sedan en rad ekonomer och vi socialdemokrater föreslagit infrastruktursatsningar för att dämpa en befarad konjunkturnedgång Det är vackert så men de har ingen riktig insikt i vad det innebär med ökade klyftor. 25% ungdomsarbetslöshet leder till hopplöshet, oroligheter och bråk. Det har vi sett på många håll i Europa. Vi ska inte dit.

 

Arbetslösheten är hög i Sverige, betydligt högre än 2006, trots den borgerliga regeringens påstådda ”arbetslinje”. Hittills har det inte hjälpt med att straffa sjuka och arbetslösa med lägre ersättningar och högre skatt. Det har bara lett till frustration och barnfattigdom

 

Socialdemokraterna vill i detta allvarliga världsekonomiska läge skapa breda lösningar i riksdagen. Vi vill investera i det som bygger Sverige starkt – utbildning, bostäder och infrastruktur ger fler jobb.

Tunnelbanan i Stockholm behöver satsas på. E20 mellan rikets två största städer behöver vara minst fyrfältsväg hela vägen mellan Göteborg och Stockholm, Västra Stambanan behöver ha fyra spår för att klara både gods och persontrafiken framöver, banan är överbelastad.


Tyvärr är krogmomsen fortfarande med i högerns diskussioner inför budgeten, det märks på debattartiklar i lokaltidningar som borgerliga Riksdagsledamöter skickat in. Jobbskapande investeringar i järnväg, bostäder och välfärd är för oss Socialdemokrater oändligt mycket effektivare än billigare Toast Skagen.  

 

Västerbottens folkblad DN-debatt LT
GP, SVT, DN, EXPR, SVD,    Ygeman


Spännande politiska debatter på S-kvinnors förbundsmöte

På söndagen fortsatte S-kvinnors förbundsmöte i Luleå. Det blev många spännande debatter om motioner, uttalanden och val av valberedning.
Vi fick till och med lika i en omröstning så lotten fick avgöra, då blev motionen antagen.

Motionerna handlar om allt från internationellt engagemang, jobb, jämställdhet, utbildning, barnfattigdom, barnsuppväxtvillkor, miljö, kost, hälsa, sexuella övergrepp,  trafiksäkerhet och mycket mer. Vi kommer aldrig att få ett jämställt samhället om vi inte får ett jämställt familjeliv.

Kommunerna ska bli skyldiga att erbjuda barnomsorg även på kvällar nätter och helger. Vårdnadsbidrag har försämrat förutsättningarna att få jobb för de kvinnor som redan hade det tuffast på arbetsmarknaden, inte minst lågutbildade invandrarkvinnor. Fundamentalister från såväl Muslimer som högerextrema grupper vill stänga inne kvinnorna i hemmen, det kan vi aldrig acceptera.

Att bryta fattigdomen bland kvinnor och barn och bekämpa all form av extremism och fundamentalism är det som det socialdemokratiska kvinnoförbundet måste ägna all sin kraft åt. Vi S-kvinnor belyser både klassförtryck och könsförtryck


DN SVD


Lena ny ordförande, Håkan tackar Nalin och Grattar lena

Efter ett mycket spännande ordförande val, där Lena Sommerstad valdes fortsatte S-kvinnors förbundsmöte med att Håkan Juholt talade.

Han började med att tacka Nalin Pekgul för hennes engagreade kamp för jämställdhet och alla människors loka värde. Han grattade Lena Sommerstad till sitt nya viktiga uppdrag.

Sedan läste han ett stycke ur Maria Zenströms roman och fortsatte sedan i den andan med att hänvisa till dikter och författare.

Han var väldigt tydlig med att vi inte ska tillbaka ännu mer till det gamla Sverige. Den borgerliga regeringen drar Sverige bakåt med större skillnader, fattiga barn, tågstopp, bostadsbrist och hög arbetslöshet. Arbetslösheten är högre nu än 2006 (trots så kallad arbetslinje och allt prat från borgarna, min anmodan)

Håkan Juholt lovade heltid som norm efter nästa val. Han var oerhört engagerad i att vi ska gå före som en folkrörelse. En folkrörelse som driver på mot orättvisorna, barnfattigdom, för fler jobb och ett mänskligare, mjukare, socialt ansvarstagande samhälle

SVD DN


Uppfriskande med kommunals Nordström hos S-kvinnor

På S-kvinnors förbundsmöte i Luleå händer många spännande grejer.

Dels har vi fått mycket pepp av flera olika talare, vi har haft torgmöte med utfrågning av de två ordförande kandidaterna Nalin Pekgul och Lena Sommerstad

En av höjdpunkterna blev Annelie Nordström, kommunals ordförande. Hon talade på ett engagerat och medryckande sätt. Hon talade om vikten av en jämställdhetspott i avtalsrörelsen som ett steg mot jämställda löner, som vi har långt kvar till.

Hon beskrev om slitet och stressen i äldreomsorgen, de låga lönerna och de märkliga anställningsförhållandena. Det kan bli ett framtidsjobb och politikerna fattar rätt beslut.

Anneli talade också om vikten av kvalité i barnomsorgen men med ökade öppettider.

Fler kvällisar, nattisar, helgisar helt enkelt öppettider i förskolan och på fritidshemmen som passar de moderna föräldrarna. För hör och häpna: öppettiderna har faktiskt blivit kortare med åren. Stressen för småbarnsföräldrar ökar i takt med att arbetstiderna blir obekvämare, oförutsägbara och ryktet säger att alla andra föräldrar har hämtat tidigare.

 

Hon ville också reformera RUT så att det blir en verklig avlastning i hemmen för såväl män som kvinnor, äldre och yngre oavsett plånbokens tjocklek. Hon menade att det är bättre att vi tar tag i frågan istället för att vara rabiat vara emot.

 

Annelie Norström avslutar att ta upp allsång på Ung Rebell, det var uppfriskande

 

ab expr


Skaraborgare i Luleå

S-kvinnor i Luleå

Skaraborgare i Luleå


Fartfylld invigning av S-kvinnors förbunds...

img_5467 (MMS)

Fartfylld invigning av S-kvinnors förbundsmöte


Reformutrymmet halverat enligt Borg, men använd det då!

Sveriges ekonomin har hitills klarat sig relativt väl, tack vare de ordningsregler om stabilitet som vi Socialdemokrater byggde upp efter 90-talskrisen. Men arbetslösheten har den borgerliga regeringen inte lyckats få ner, trots deras påstådda jobblinje. Nu ser det ut som att arbetslösheten ska öka från skyhöga 7% till ännu högre oacceptabla nivåer. Dessutom är både långtidsarbetslösheten och ungdomsarbetslösheten på tok för höga. Därför krävs det investeringar i utbildning, kompetensförsörjning, infrastruktur och bostäder.  Om inget görs nu kommer stora investeringsunderskott som innebär att ungdomarna halkar efter och känner sig utanför, att kapital förstörs på dåligt underhållna vägar och järnvägar och välfärden blir lidande. Så använd det reformutrymme som finns till att investera Sverige starkt, lägg det inte på hög, för nu behövs det satsningar

Palm DN-debatt AB SVT 2 TV4 ekot


Hon hade ingen aaaaning, det har hon nu!

Infrastrukturministern visste inte vad som pågår ute på vägarna när det gäller den ökade brottsligheten av tung trafik. Men nu efter min Interpellationsdebatt vet hon det. Att justitieministern inte ville svara om vad polisen och åklagarmyndigheten ska göra för att snabbare komma åt den olovliga trafiken ser jag som ett problem.

Att dessutom Näringsministern inte ser att Svenska och utländska seriösa åkare slås ut av den illegala trafiken som bara ökar och ökar är illa varslande. Hur kan regeringen vara så ovetande när vi andra får information varje vecka om hur underbetalda chaufförer tvingas till annan brottslighet för att överleva.

Problemet att Svenska och utländska seriösa åkare konkurreras ut av de oseriösa faller kanske mellan stolarna/departementen så att ingen gör något, det är mycket allvarligt. Dessutom gäller det att kunna hålla isär begreppen. Olaglig trafik är inte enbart kopplad till cabotagetrafik.
Problembilden är mer komplicerad än så. Olaglig trafik kan bedrivas av en svenska och utländska aktörer.

Kort består de olagliga transporterna av:
1. Svenska fordon utan tillstånd för att bedriva yrkesmässiga transporter.
2. Utländska fordon utför inrikes transporter i Sverige utan koppling till cabotagereglerna. Till exempel utförs omfattande trafik med fordon och förare från tredje land. Det finns en stor mängd av utländska fordon som är placerade i Sverige, enbart för att utföra transporter i ren inrikestrafik. Fordonen har inte varit hemma i sina respektive hemländer på lång tid.
3. otillåten cabotagetrafik. Det vill säga, trafik som inledningsvis var cabotagetrafik men som har pågått längre tid än vad regelverket tillåter.

Med andra ord är den olagliga trafiken betydlig mer komplicerad än att bara hänvisa till cabotagetrafik. Men den borgerliga regeringen har lämnat walk over i frågan.

Chatarina Elmsäter- Svärd påstod i sitt svar att hon inte såg några större problem men hon ändrade sig under debattens gång.

När jag talar med Åkeriföreningen, åkeriägare och fackförbundet Transport säger de Citat ” Det är minst sagt häpnadsväckande att denna utveckling har kunnat ske, utan att myndigheterna har agerat” . Jag bad ministern vakna, komma ut i verkligheten och kom gärna hem till Skaraborg där åkare, fackförbund och politiker kan visa på plats hur det ser ut. Hon lovade att göra det.


Åkeri  LO





Inkludera fler i arbetslivet

Deltar på Östra Skaraborgs samordningsförbunds temadag om att öppna en dörr på glänt. Känns som en angelägen fråga när arbetslösheten fortfarande ligger på över 7% och långtidsarbetslösheten har bitit sig fast. Oerhört intressant att lyssna på läkaren och psykologen Håkan Andersson som pläderade för att arbetsgivare ska våga vilja ta emot människor som inte har 100% arbetsförmåga. Med dagens slimmade, stressande, utestängande arbetsliv. Vem vill göra skillnad för en sliten, nedbruten människa idag? Vilka arbetsgivare är beredda att anställa någon som är sämst av de sökande? Vem vill bygga upp människor, peppa och ge fler chanser?  Spännande att vända på kuttingen och inte alltid påstå att det är den enskildes eget fel

Nu börjar skolan, en lättnad för många barn

 

Nu traskar glada barn iväg till skolan igen. Sommarlovet har varit långt, för långt tycker en del, på tok för kort tycker andra. Men de allra flesta gillar de vanliga rutinerna och ser fram emot att träffa sina kompisar och lära känna nya. Flera skolor börjar också med terminsstart-kalas för att göra skolstarten positiv, det ska inte bara firas när det blir lov.

 

Tyvärr finns det barn som blir mobbade i skolan, det finns vuxna i skolan som inte tar sitt ansvar för det och det finns kommunledningar som inte har antimobbingsplaner. Dessutom finns det 220 000 fattiga barn. Barn vars föräldrar är sjuka, arbetslösa eller på annat sätt gjort dem fattiga när trygghetssystemen fallerar.

 

Det finns föräldrar som inte har råd att köpa glasögon, gympakläder eller nya gummistövlar till sina barn. Trots att Sverige är ett rikt land och välståndet har ökat under 2000-talet har också klyftorna vidgats mellan rik och fattig. Barndomen går inte i repris.

Sommarlov betyder för många barn bad, resor, besök på Liseberg och massor av glass. Men inte för alla. 220 000 barn i Sverige lever i fattiga familjer och många av dem har inte särskilt mycket att berätta nu när de träffar sina skolkompisar Det finns familjer där marginalerna är så små att barnen inte får dricka mer än ett glas mjölk om dagen.

 

Den moderatledda regeringen har låtit skattesänkningar för de rikaste gå före satsningar på välfärden. Resultatet är, bland annat, en ökad barnfattigdom.

Det går att avskaffa barnfattigdomen med rätt politiska prioriteringar. Inga barn ska behöva växa upp i fattigdom för att vi har en regering som är för dumsnål för att investera i framtiden.



SvD, GP, SVT, SvD, GP, SvD 
jämlikhetsanden


All Stars Cruisers i Skövde

img_9610 (MMS)

All Stars Cruisers i Skövde


Kungabarn, Invandrarbarn, Svenssonbarn

Jag hoppades länge att Maud Olofsson önskan att avsossefiera Sverige inte skulle lyckas. Trots att många gått på flosklerna om att det skulle bli fler jobb med sänkta skatter, ville jag ändå inte ha de ökade klyftorna som det bär med sig.  För trots att Anders Borg ofta sa att det var viktigt att hålla ihop grupperna så sa hans partiledare att det var viktigt med större skillnader.

 

Större skillnader har det blivit i Sverige. Sjuka skulle bli friska om de blev fattiga, men de blev bara sjukare och fattigare. Arbetslösa skulle hitta sig jobb om de fick lägre ersättning och högre skatt än de som jobbbar, men arbetslösheten ligger kvar på över 7% och långtidsarbetslösheten har bitit sig fast.

 

Trots att Björklund höjde rösten, pekade med hela handen och sa att de skulle bli ordning i skolan, så blir det sämre. Ungdomar får inte grundläggande kunskaper i skolan, svenska skolresultaten fortsäter att falla. I internationella undersökningar placerar sig Sverige numera på en mellannivå i jämförelse med andra OECD-länder. Oroligheterna ökar

 

Tittar vi ut i Europa och världen ser vi hur fattigdom, utanförskap och stora klyftor, leder till hopplöshet oroligheter och brott. Stängsel och murar runt hus och samfälligheter blir allt vanligare p.g.a rädsla och ökade klyftor

 

Jag vet att det är patetiskt men jag önskar att vi kunde stoppa avsossefieringen. Jag vill ha ett samhälle som håller ihop. Som ger alla barn chansen till en trygg och bra uppväxt. Att Kungabarn, Invandrarbarn, Svenssonbarn ska ha möjligheter till en bra förskola, skola, rik fritid, utbildning och möjligheter till jobb. Ökad jämlikhet tjänar alla på

 

Styrkan med Sverige har varit att vi har hållit ihop. Jag vill dit igen

 

 

 

DN 2 3 4 expr 2 AB


Sverige behöver investeringar

För en dryg månad sedan var sänkt skatt ett viktigt instrument mot en hotande lågkonjunktur enligt moderaterna. I går övergav de sin ekonomiska politik.

Att Moderaterna nu skjuter på genomförandet av det femte jobbskatteavdraget handlar inte om utvecklingen i världsekonomin. De hade målat in sig i ett hörn. Det var det svaga stödet i Sveriges riksdag för den förda ekonomiska politiken som i första hand stoppade Moderaterna, inte skuldkrisen i Europa och USA.

De "nya moderaternas" hela ekonomiska strategi och så kallade arbetslinje bygger på just jobbskatteavdraget. Nu står de helt utan ekonomisk politik för att trygga tillväxten och jobben i Sverige.

I ett oroligt ekonomiskt läge är det än mer viktigt att göra rätt saker. Sverige behöver investeringar som stärker landets långsiktiga konkurrenskraft. Vi vill använda det reformutrymme som finns kvar till investeringar i forskning, utbildning och infrastruktur. Utgångspunkten för vår ekonomiska politik är att ställa om Sverige till en modern, kunskapsbaserad ekonomi.

Vi har fantastiska möjligheter att utvecklas och hävda oss i den internationella konkurrensen. Det kräver investeringar, framtidstro och tillit. När vi investerar i varandra och vår gemensamma utveckling, då kommer ger vi grunden och möjligheter till innovation som ger jobb, tillväxt och välfärd i vårt land.

 

DN Peter A SVD

Läs mer på:

Socialdemokraterna


Regeringen ska köpa väljarna 2014

 

Så kom då det väntade beskedet att regeringen, eller om det var moderaterna, väntar med att genomföra jobbskatteavdraget. Att moderaterna lämnar beskedet och inte de borgerliga partiledarna tyder kanske på att moderaterna kör över de små partierna men det är inte heller någon nyhet.

De hittade ett perfekt tillfälle att slippa lägga fram det förslag som kanske inte skulle gå igenom i Riksdagen. Märkligt dock att de använder argumentet att det inte går att genomföra nu när ekonomin mattas av, tidigare har de påstått att det är ett fantastsikt verktyg till att simulera ekonomin.

Idag på finansutskottet sa visserligen Borg ingenting om detta, han ville hellre berätta för pressen först. Han var noga med att beskriva läget som allvarligt och att Sverige påverkas av ekonomiska krisen. Det var bra att han tog upp vårt förslag som vi hade i valplattformen om stakare regleringar och kontroller av finansmarknaden. Men han var inte lika noga med att påpeka att det är misskötta och underkapitaliserade banker är en viktig orsak till oron på de finansiella marknaderna.  

 

 

 

 

 

ab 2

svtdebatt

sap


Är det de giriga kortsiktiga riskkapitalisterna som ställt till det?

Vilka är det som levt över sina tillgångar, är det de som köper aktier på lånade pengar för att spekulera på andras bekostnad eller är det de som lever under existensminimum?

En intressant fråga idag när finansutskottet sammanträder extra pga ekonomiska krisen.

Det finanspolitiska ramverket och överskottsmålen, som Socialdemokraterna drev igenom efter -90tals kraschen, har bidragit till att Sveriges statsfinanser är i ett betydligt bättre skick än i många andra länder. Det är en styrka. Vi kommer aldrig att medverka till att de offentliga finanserna äventyras.

 

Men samtidigt är Sverige inte opåverkat av omvärlden. Om återhämtningen i USA och EU fortsätter att vara svag påverkar det tillväxt och sysselsättning även hos oss.

Den borgerliga regeringen har inte fixat jobben, de bara påstår att de har det men med en arbetslöshet på över 7% och en långtidsarbetslöshet som biter sig fast, är det inget annat än ett misslyckande. Klyftorna växer även i Sverige och barnfattigdomen ökar. Regeringens politik, med stora skattesänkningar och urholkade sociala skyddsnät, medverkar till ökade skillnader mellan människor som riskerar att leda till större motsättningar även hos oss.

I spåren av den ekonomiska krisen i världen ser vi även en tilltagande social oro i flera länder. Segregation, utanförskap och hög arbetslöshet skapar en brist på framtidstro som är farlig. De kravaller som vi kunnat bevittna i flera städer i England är en påminnelse om vad som händer i ett samhälle där de sociala klyftorna tillåts växa sig för stora och där stora grupper av människor ställs utanför. Så kan vi inte ha det.

Inför finansutskottet idag noterar jag att Borg och kompani på DN-debatt, upprepar krav som vi redan diskuterat men de tilläger att det behövs ytterligare muskler till att kontrollera och tygla marknaden.

Är detta ett erkännande att det är de giriga kortsiktiga riskkapitalisterna som ställt till det?


Kris igen när spekulanterna blir nervösa.

I morgon samlas finansutskottet, vi får besök av Anders Borg, finansminister,  Stefan Ingves, riksbankschef, Mats Dillén, generaldirektör för Konjunkturinstitutet och Jesper Hansson, prognoschef för Konjunkturinstitutet

Jag läser handlingarna, bilagorna om den Europeiska-terminen, kraven på Grekland och funderar på hur vi folkvalda ska kunna sätta emot när nervösa aktörer på marknaden säljer, säljer, säljer.

När den globala prisbubblan kraschade 2008 blev det uppenbart att det fanns för lite av regler och övervakning för att skydda samhällsekonomin. Bristerna och felaktigheterna i regelverket har försämrat den ekonomiska utvecklingen. Trots ett seriöst arbete i många länder och stärkta regelverk och övervakning så hamnar värden ändå i ny kris när valutaspekulanter säljer på rykten och agerar i stim för att slippa sitta med svarte Petter i knäet. Eller det kanske inte ens är riskkapitalisterna som säljer utan datorer som sköter allt automatiskt på några sekunder…

Överskott i goda tider är en förutsättning för en aktiv politik i lågkonjunktur. Vi hade aldrig klarat 2008 års-krisen lika bra om vi inte hade sanerat statsfinanserna efter 90-talskrisen. Ramverket med utgiftstak i statsbudgeten och överskottsmål för den offentliga sektorn är en styråra för den ekonomiska politiken. Numera vill Borg- Reinfeldt ta äran åt sig trots att de var emot delar av det finanspolitiska ramverket som socialdemokratiska regeringen drev igenom efter det Finanspolitiska ramverket under 90-talskrisen. Och visst, jag är beredd att ge dem ett erkännande för att de inte försämrat Sveriges möjligheter ytterligare. (Förutom att de tagit från de fattiga och gett till de rika)

Däremot vänder jag mig mot högerns angrepp på oss. Jag inser att de tar till ”anfall är bästa försvar” –metoden från höger Sverige, men det är inte seriöst att angripa socialdemokrater för att inte ta snavar för ekonomin.

Ett uppenbart misslyckande är att reglerare och marknaden själv har missat att kolla att finansiella företag håller en grundläggande likviditet. Men just nu är det de sydliga Euro-länderna som står i skottgluggen. Världsbankens chef Robert Zoellick varnar för ”nya och farligare” tider i världsekonomin oroad av hur statsskulden hanteras i euroländer. Manöverutrymmet är i dag inte lika stort som när det behövdes krisåtgärder efter kollapsen 2008, anser Zoellick. – Lärdomen från 2008 är: Ju senare du agerar, desto mer blir du tvungen att göra

Men frågan är varför så kallade ratinginstituten tidigare har gett produkter med hög risk och låg likviditet bästa möjliga betyg. Att förbättra riskbedömningarna och ställa hårdare krav är en central del i ett finansiellt reformarbete.  

DN DI 2 Högberg svd DN-debatt svd-opinion E-24 AB


Syna den olagliga yrkestrafiken

Det har blivit svårare för den seriösa åkerinäringen att klara sig. En utvecklad illegal inrikestrafik har försatt svenska åkerier i en närmast ohanterlig konkurrenssituation där stora godsströmmar sker i form av olaga inrikes yrkestrafik. Det innebär sämre villkor för transportarbetarna och sämre miljö på våra vägar. Detta vill vi socialdemokrater motverka.

Seriösa åkerier möter problematiken med att importera billig arbetskraft via utländska bemanningsföretag eller genom att anlita egenföretagare. I EU-sammanhang brukar de senare betecknas som ”falska egenföretagare” eftersom de i praktiken agerar som osjälvständiga anställda, utan de rättigheter som normala anställningar i Sverige brukar ge.

Vi socialdemokrater ser en ökad risk i att den riktning som åkerinäringen har tagit, kommer att göra att seriösa åkerier som försöker leva upp till nationella regler om lönevillkor och beskattning slås ut. Åkerinäringen brottas sedan länge med låg lönsamhet och små vinstmarginaler. Den klarar inte konkurrens från åkerier med mer än halverade lönekostnader.

Vi måste agera mot låga löner och dåliga förhållanden i åkeribranschen, och för en åkerinäring där de seriösa företagen inte behöver konkurrera med olaga yrkestrafik. Därför har jag ställt interpellationer i frågan till såväl näringsminister Maud Olofsson som till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och till justitieminister Beatrice Ask

Jag avvaktar med spänning deras svar på hur de tänker agera för att den seriösa åkerinäringen ska klara sig på sikt, ministar ska svara inom 2 veckor på de Interpellationer vi lägger




IP till Ask
IP till Olofsson
IP till Elmsäter-Svärd


Stockholm Pride

img_8515 (MMS)

Stockholm Pride


Nyvald ordförande

img_5497 (MMS)

Nyvald ordförande


Votering om utbildning

img_8933 (MMS)

Votering om utbildning


Arbete, välfärd och utbildning på SSU-kongressen

 

När SSU-kongressen planerades var det givetvis arbete, välfärd och utbildning som stod i fokus. Helt rätt eftersom åtta procent av svenskarna är arbetslösa. Det behövs nytt engagemang för att skapa fler jobb, än den passiva så kallade ”jobblinjen” som den borgerliga regeringen står för. Utvecklad välfärd är det bästa verktyget för jämlikhet. Och det behövs en ny skolpolitik som inte bara handlar om hårdare tag, pekpinnar och mindre elevinflytande

 

Men de högerextrema terrordåden den 22 juli gjorde att SSU-kongressen fick en annan ingång, betydelse och framtoning. Invigningen som jag följde via nätet blev en oerhört gripande gemensam manifestation för öppenhet och mot rasism och en fin hyllning till AUF, till Arbeiderpartiet och de drabbade i Norge. Många i Sverige har fått upp ögonen för vilken enorm vikt ungas engagemang har för samhällsutvecklingen.

 

Idag ska det debatteras arbete och jag ska dit för att bli peppad av den unga generationen som såväl behövs i samhället och inom socialdemokratin.

Tack för att ni finns och tack för ert enorma engagemang för en bättre värld  


SSU DN 2


Litet triathlonlopp i Skövde

För mig är motion ett sätt att reflektera över det som hänt och få distans till jobb, diskussioner och läsande. I våras tränade jag inför Vätternrundan och cyklade runt på vägar i Skaraborg.

På sommaren är det än lättare att sticka iväg på en joggingrunda.

Idag gjorde jag lite mer, jag gjorde ett litet triathlon.

 

Nyss hemkommen från några dagar av salta bad och sol i Bohuslän kände jag ett ouppdämt behov av att röra på mig. Så när jag laddat tvättmaskinen, lagat mat och vittjat mejlboxen gjorde jag slag i saken.

Jag cyklade till och runt den fina Sjötorpssjön, sedan joggade jag två varv runt den lilla sjön och avslutade med att simma över halva sjön och tillbaks igen.

 

Sedan satt jag på bryggan, njöt av solen, tittade på en Dopping som dök och dök för att mata sin lilla fågelunge, samtidigt hörde jag de badande barnens skratt på andra sidan, det var härligt.

 

Det blev ett betydligt mindre Triathlon än Billingebragden som jag gjorde för många år sedan och mycket mindre än ett riktigt triathlon och ännu mindre än Ironman eller järnman som täcker 3,86 km simning (2,4 miles), 180 km cykling och 42 195 m

Mitt lopp blev 13 km cykling, 6 km jogging och ca 800m simning men jag är mycket nöjd ändå. Sedan rullade hem i sakta mak.

 

Vem vet, kanske blir det fler Triathlonlopp runt Skövde. Det finns fler badsjöar att utforska…


RSS 2.0