Festen är slut, högkonjunkturen övergår till lågkonjunktur, tårtan är uppäten. Dags för regeringen att vakna upp ur baksmällan

 Volvo i Skövde, Arkivator i Falköping, Paroc i Hällekis, Vedum Kök och Bad i Vedum, Pharmadule Emtunga, IAC i Tidaholm, Kellve Bulkteknik i Kvänum osv osv

Varslen bara fortsätter, det räcker inte med de 3000 hittills varslade i Skaraborg nu kommer nästa våg som blir byggindustrin vilket dagens varsel på Marbodal i Tidaholm osv osv.

Och innan regeringen lyft ett finger kommer också varslen inom kommun och landsting som ett brev på posten eftersom skatteintäkterna minskar när arbetslösheten ökar.

Men det går fortfarande att mildra krisen om bara regeringen inser alvaret i situationen



räddningsplan


Kommentarer
Postat av: Jamtland

Monica Green, var vänlig och svara på detta inlägg.

Skulle du kunna berätta för mig vad du vill att den svenska regeringen ska göra för o mildra den globala finanskrisen och lågkonjuntkuren? Eller är det så att du inte har några egna förslag att komma med?

2008-11-27 @ 17:45:49
Postat av: Monica

Tack för frågan. Bra att du påpekar vikten att upprepa sig. Vi socialdemokrater har lagt förslag både i höstens budgetmotion, i en särkild krismotion och på många andra sätt påpekat vikten av att stimulera ekonomin, öka tryggheten, införa ROT-avdrag, höja barnbidraget, investera i infrastruktur, forskning och utbildning m.m.

2008-11-27 @ 18:41:02
Postat av: Ulf Gustavsson

Ursäkta en dum fråga... får man baksmälla av att äta för mycket tårta?

2008-11-27 @ 20:12:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0