Säg nej till Uranbrytning

Det borde inte vara tillåtet med uranbrytning, vare sig på Billingen, Kinnekulle eller i övriga Sverige. Vi kan inte låta andra länder sköta den miljöfarliga och hälsovådliga brytningen av uranhaltig mineral, för att sen tillgodogöra oss effekterna av utvinningen, därför måste vi fasa ut kärnkraften i den takt som alternativ finns. Att börja diskutera nya kärnkraftverk innebär att satsningen på förnybara energikällor stannar av

Nu finns det två tydliga alternativ inför valet nästa år. De borgerliga vill bygga ut kärnkraften. Det leder till ökat beroende av en icke förnybar energikälla, samtidigt som man nu kan tänka sig riskabel uranbrytning i Sverige.

Vi vill istället gå i motsatt riktning: satsa på det förnybara, och bidra till att farliga urangruvor också i andra länder kan stängas.

Det är anmärkningsvärt att statsministern försöker påskina att det går att bryta uran och hantera kärnbränsle utan några nämnvärda risker för vare sig människor eller miljö. Detta är något av det mest riskfyllda man kan syssla med.

skriv på namninsamlingen


Kommentarer
Postat av: Britta Sethson

Jag håller med. Fjällvärlden i inlandet här i Västerbotten har mycket stora uranfyndigheter. Vi vill ha kvar vår orörda natur. ställ upp vindkraftverk i stället.



skriv gärna på den här namninsamlingen



http://www.namninsamling.com/site/get.asp?uranAC

2009-09-30 @ 23:23:28
URL: http://brittas.netroots.se
Postat av: Bengt-Erik Johansson

Vindkraftverk? I fjällvärlden, i inlandet i Västerbotten? Hur orört blir det då? Eller du kanske hade tänkt dig på Värmdö utanför Stockholm? Eller det kanske var ironi?

2009-10-01 @ 13:05:10
URL: http://bengterikj.se
Postat av: Anna Gustafsson

Men nog har de borgerliga varit tydliga med att kommunen skall ha veto-rätt. Borde inte kommunen själv få fatta beslut då istället för att du gör det i riksdagen?



Leve det kommunala självstyret!



2009-10-02 @ 10:17:29
Postat av: Michael Karnerfors

<i>Detta är något av det mest riskfyllda man kan syssla med.</i>



Är det? Ja men varför låter ni det inte då bara i så fall det hela gå till miljöprövning så är saken biff? Det är ju sådan miljöbalken är till för.



/Micke

2009-10-06 @ 08:00:21
URL: http://nuclearpoweryesplease.org
Postat av: Alvin Stoltz

Uranbrytning är inte miljöfarligare än annan gruvbrytning. Åk upp till Kiruna och berätta att de bör upphöra med verksamheten!

2009-10-06 @ 11:17:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0