Valet handlar om vilket samhälle vi vill ha

 

Det haglar mätningar över oss. Mätningar som förvirrar mer än de klargör något inför valet.

Flera mätningar har handlat om partiledare, som om vi hade ”presidentval”.

Nu handlar faktiskt valet om politik, om vilket samhälle vi vill ha.

Vi socialdemokrater vill att Sverige ska vara möjligheternas land. Alla barn ska ha en bra start i livet. Alla, oavsett bakgrund, ska ha möjlighet att växa och ta sin del av ansvaret. Människor ska känna sig trygga att ta nya språng i livet – många gånger. Det gör Sverige starkt.

Sverige är fortfarande ett bra land att leva i, men allt fler möter stängda dörrar.

Ungdomsarbetslösheten är en av Europas högsta. Resultaten i skolan försämras på många håll och ojämlikheten i vården växer. Ekonomin går med underskott och klyftorna mellan människor ökar när skatten sänks på lånade pengar.

Den borgerliga regeringen kom till makten genom att lova väljarna fler jobb och minskat utanförskap. Men arbetslösheten har ökat och fler har hamnat i utanförskap. Nu går de till val på fyra år till med samma politik. De enda de har gjort är sänkt skatterna

Men på bekostnad av välfärden som Monika beskriver i dagens aftonblad.

 

 

 

förtroende ökar för regeringen

minskar för partiledare


Kommentarer
Postat av: Peter Friberg

Godmorgon Monica!



Jag måste säga att det är tråkigt med retoriken som du för i det senaste inlägget.



Du vet mycket väl att skolans ekonomi styrs på kommunalnivå och inte av regeringen. Ta tex RÖDA Tidaholm där betygen rasar och det är inte Alliansens fel.



Dina övriga ståndpunkter om arbetslöshet och ansträngd ekonomi. Kan du ärligt säga att det hade varit fler jobb, mindre uppsägningar, färre nedläggningar och en starkare ekonomin under lågkonjunkturer om socialdemoktraterna hade styrt???



Snälla Monica, jag vet att du är en troende sosse och Mona-fan, men försök att vara lite mer seriös och trovärdig i dina blogginlägg.



Ha dä gôtt, Peter

2010-04-05 @ 10:05:49
URL: http://blogg.tidaholmarn.se
Postat av: helander w



kan du inget annat än tjata om hur klyftorna ökar och lånade pengar, - säg för en gångs skull ngt positivt och snällt om regeringen det kunde höja din trovärdighet på din sajt...

2010-04-05 @ 12:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0