Nu dras den gemensamma välfärden ner

 

Idag kom ytterligare ett bevis på att Sverige slits isär när den borgerliga regeringen prioriterar skattesänkningar på lånade pengar. Välfärdsarbetarna blir färre

 SCB, statistiska centralbyrån, visar att antalet anställda minskar i den offentliga sektorn med 2,5 procent det fjärde kvartalet 2009 jämfört med 2008.

 Hur ska kommuner och regioner/landsting upprätthålla välfärden i Sverige när tvingas skära ner på personalen? Vi behöver investera och nyanställa för att klara generationsväxlingen, inte skära ner. Vi vill ha en bra kvalité i skolan med engagerade lärare. Vi vill ha sjukvård i världsklass där personalen hinner med patienterna. Vi vill ha den bästa äldrevården, inte utarbetat, stressad, utsliten personal som får tid att bry sig om våra äldre.

 Regeringen klarar inte att hålla uppe sysselsättningen i kommuner och landsting. Välfärden får stryka på foten när regeringens skattesänkningar för lånade pengar går före.

Enligt SCB blev antalet anställda färre inom kommunerna och landstingen. Den största minskningen skedde inom kommunal sektor, där minskningen uppgick till 3,6 procent. I landstingen var minskningen 1,6 procent.


Kommentarer
Postat av: Nils Granström

Efter att ha läst Det Sovande Folket förstår jag Reinfeldts fälttåg mot välfärdssystemet. Skriften rekommenderas.

2010-02-16 @ 18:02:33
Postat av: Peter Friberg

Hej Monica!

Det var ett tag sedan jag kommenterade dig, nu nu är det dags igen ;-)



Du skrev:

"Den största minskningen skedde inom kommunal sektor, där minskningen uppgick till 3,6 procent. I landstingen var minskningen 1,6 procent."



Jag antar att du har noterat de minskande elevkullarna, vilket innebär att det behövs färre personal i skolorna. Skolvärlden skall ju anpassas efter elevunderlaget och deras behov.



Vidare är det ju även så att om man lägger ut en verksamhet på entreprenad så minskar antalet offentliganställda, men samtidigt sker en ökning bland privatanställda.

Med andra ord så är inte antal offentliganställda något mått på välfärd.



Ha dä gôtt!

Peter

2010-02-16 @ 20:21:48
URL: http://blogg.tidaholmarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0