Borgs biffiga bluff

 

Han är bra på att dupera den där mannen. Det låter både trevligt och snällt när han argumentera för sin sak. Problemet är ju bara att han byter åsikt titt som tätt och att han inte vill erkänna sina egentliga syften. Målet för den borgerliga regeringen är ökade klyftor, för de tror att det är bra för samhället. De tror på fullt allvar att folk arbetar hårdare om de först blir fattiga. De tror att större lönespridning är bra för samhället och de tror att var och en ska betala själv till den sjukvård och service de har råd med.

Den borgerliga regeringens långsiktiga strategi är att öka sysselsättningen genom att sänka lönerna på svensk arbetsmarknad.  Den försämrade a-kassan är en central del av regeringens strategi. De lägre ersättningsnivåerna, det sänkta taket och differentieringen av avgifterna syftar till att arbetslösa ska tvingas ta nya jobb till lägre lönenivåer.

 

De höjda avgifterna till a-kassan har trängt ut en halv miljon människor ur a-kassan. De är nu försäkringslösa. Detta tillsammans med nedrustningen av den aktiva arbetsmarknadspolitiken är en del av regeringens lönesänkarstrategi.

 

Vi socialdemokrater vill inte sänka svenska folkets löner. Tvärtom. För oss skapas framtidens jobb genom investeringar i utbildning och forskning, kompetensutveckling, investeringar i infrastruktur, bostadsbyggande, välfärd och ett konkurrenskraftigt näringsklimat.

 

 

 

 

 

ab  2 Mörtvik jönsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0