Jobben först även på landet

I dag deltar socialdemokraterna tillsammans med v och mp på den stora festivalen och mässan på landet

För oss är det själklart att så ett slag för en politik för hela landet. Att inte stad ställs mot land, att vi har en politik för rättvisa och fler jobb oavsett var man bor. Det går alltså inte att ställa tätort mot glesbygd i Skaraborg .

Skaraborg ska vara attraktivt både när det gäller boendemiljö, utbud av kvalificerade arbetstillfällen, utbildningsmöjligheter samt fritids- och kulturutbud. Skaraborgarna har inte fått sänkt fastighetsskatt som borgarna livade, Skaraborgarna har fått höjd bensinskatt under denna mandat period, trots att borgarna livade att sänka den, Skaraborgaran har drabbats hårt av varsel och arbetslöshet och behöver givetvis ha ekonomisk trygghet även under tiden de är arbetslösa och de behöver hjälp och stöd för att komma tillbaks i jobb.

Vi måste ta till vara möjligheterna till ökat samarbete både när det gäller till exempel utbildning, kommunikationer och arbetspendling Ett viktigt inslag i regionalpolitiken är skatteutjämningssystemet. Det är beklagligt att framför allt moderaterna är så häftiga motståndare till detta solidariska system. Genom sitt motstånd bidrar de till att öka motsättningarna mellan kommuner och regioner, framför allt mellan Stockholmsregionen och övriga landet.

Vi måste se till så att småföretagarna får bra villkor, att infrastrukturen fungerar, att vi har bra vägar, järnvägar och höga hastigheter i telekommunikationerna (IT) även utanför städerna

 

Det behövs rättvisfördelning, fler jobb och trygghet i hela landet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0