Skulle det inte bli kortare vårdköer med borgarna???

 

Förutom att de borgerliga partierna lovade lägre arbetslöshet och mindre utanförskap, vilket de misslyckats med, så lovade de också kortare vårdköer. Men hur har det gått med det?

Den borgerliga regeringen har misslyckats. Sjukvårdsköerna har inte blivit kortare under mandatperioden. De klarar inte vårdgarantin. Personal i kommuner och landsting sägs upp. De som jobbar kvar får det stressigare.

Det verkar som de fixar och trixat även på detta område. Man har tillåtit två köer i statistiken: en officiell kö och en kö där patienterna "frivilligt" valt att vänta.

Regeringens redovisning av köernas utveckling har baserat sig på den officiella, rensade, statistiken. Det innebär att regeringen har betalat ut över en miljard kronor på felaktig grund och länge försökt dölja hur långa vårdköerna verkligen är.

Vårt alternativ för att korta vårdköerna och klara vårdgarantin är tydligt: tillför mer resurser till sjukvården, gynna de landsting som bäst klarar vårdgarantin och tillförsäkra patienter ett patientkontrakt som innehåller

både tids och behandlingsplan.

 patientkontrakt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0