Varför skatter?

Någon som missat att skatterna finns för att betala den gemensamma välfärd vi har.

Skatter behövs för att kunna finansiera det vi gör tillsammans – till exempel skola, sjukvård, vägar, arbetslöshetsförsäkring, polis och mycket annat.

Att vi stöttar varandra genom livet. Av var och en efter förmåga till var och en efter behov

 en som har högre inkomster ska bidra med mer än den som har lägre, Men alla ska få del av välfärden oavsett inkomst. Detta minskar klyftorna.

Skatten på stora förmögenheter och de dyraste husen har sänkts kraftigt. Skattesänkningarna uppgår till totalt 100 miljarder. Den procent som tjänar bäst har fått lika mycket genom regeringens politik som 25 procent av svenska folket har fått tillsammans. Män har fått betydligt mer än kvinnor. Pensionärerna har missgynnats. Klyftorna har ökat.

Vi vill att de som tjänar bäst och har mest ska bidra mer. Därför kommer de som tjänar mer än 40 000 kr i månaden få en liten höjning. För den som tjänar 50 000 kr/mån innebär det ca 250 kr mindre i jobbskatteavdrag per månad, steg för steg fasas jobbskatteavdraget ut för de med höga inkomster tills den som tjänar miljoner inte får något jobbskatteavdrag alls.    Pensionärer ska inte beskattas hårdare än löntagare.

Vår prioritering är glasklar, Välfärden prioriteras före nya stora skattesänkningar.

 

 

dn

 

 


Kommentarer
Postat av: Peter

"Den procent som tjänar bäst har fått lika mycket genom regeringens politik som 25 procent av svenska folket har fått tillsammans."



Det här blir ju rent rekursivt! Ingår inte den rikaste procenten i svenska folket? Hur räknar du egentligen? Hänvisa gärna till din källa eller förtydliga.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0