PTS GD skrattar åt IT-aktörer

Post- och telestyrelsens generaldirektör Göran Marby undrar om han får skratta som statstjänsteman. Frågan ställer han i en intern PTS blogg.  Givetvis får han skratta som generaldirektör och att ha roligt på jobbet är otroligt viktigt. Men att skratta åt IT-aktörer är inte lämpligt.

 

Som GD är det inte klädsamt att skratta åt åsikter från marknadesaktörer. Det ligger i rollen som generaldirektör att lyssna in, göra avvägningar och fatta beslut. Att förlöjliga marknadens aktörer underminerar GDs trovärdighet och försämrar förutsättningarna för samarbete i framtiden, det är inte seriöst.

 

Dessutom borde GD Göran Marby känna till, att sådant agerande kan få konsekvenser på börsen, att inte ta oron om den reulatoriska osäkerheten på allvar är inte skrattretande det är till och med dumt

 

 

Om Sverige ska fortsätta vara en ledande IT-nation och uppnå de uppsatta Bredbandsmålen samt behålla investeringarna i IT-infrastruktur så är det helt nödvändigt att den regulatoriska osäkerheten på telekommarknaden minimeras.

 

Då måste vi också ha en myndighet som är trovärdig, seriös och opartisk. Att skriva nedlåtande på, må så vara, en intern blogg, undergräver PTS trovärdighet



SVD DN


Kommentarer
Postat av: Pelle

Så när ni vacklade om att förstatliga Skanova hade det inga konsekvenser för börsen?



http://www.idg.se/2.1085/1.308267/s-vacklar-om-forstatligande-av-nat

2012-05-11 @ 13:04:59
Postat av: Monica

Jo det hade det säkert

2012-05-12 @ 09:45:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0