UN women har aktiviteter i Skaraborg

Tisdagen den 6 maj kl.18 i ABFs lokal kommer UN-womens Nationella kommitté nya ordförande Katarina Lindahl. Då får vi möjlighet att lära känna henne nu när Margareta Winberg slutat som ordförande.
 
UN-women uppmanar till att kryssa en kvinna i i EU-valet den 7-25 maj #kryssaenkvinna kampanjen läs mer på http://unwomen.se/kryssaenkvinna/ Där står bland annat: De svenska valsedlarna till Europaparlamentsvalet har generellt inte en jämn könsfördelning6, även om förstanamnen på valsedlarna inför årets val är jämt fördelade mellan kvinnor och män.
 
Dessutom är den totala representationen av kvinnliga respektive manliga ledamöter från hela EU inte jämn. Sverige har möjlighet att gå i bräschen för ett mer jämställt EU. Med en högre andel kvinnor än män på våra valsedlar kan vi jämna ut den ojämna representationen i Europaparlamentet.
Därför är det viktigt att #kryssaenkvinna i Europaparlamentsvalet den 25 maj.
 
 
 
Efter Europaparlamentsvalet är det dags att planera inför Nordisk Forum i Malmö den 12-15 juni, där flera av oss ska delta Läs mer på http://nf2014.org/.
Vi Skaraborgare har ett fint erbjudandet om buss från Skövde lördagen den 14 juni http://www.kvinnaskaraborg.se/images/pdf/buss-till-nordiskt-forum.pdf%20
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0