Digital kommunikation lika viktig som fysiska vägar




På IT-branschens terminsstart fick vi en diger genomgång av operatörernas viktigaste strategifrågor, förändrade dator och TV vanor, energiomställningen med hjälp av IT-teknik, etik, intelligenta hemmet, uppkopplade bilen och naturligtvis bredbandsutbyggnaden mm. Det var mycket intressant att ta del av alla duktiga föreläsare. 

Jag själv bidrog med en digitaliseringsvision om att alla ska med in i framtiden. Alla ska ha tillgång till höga hastigheter för att det behövs för att företagen, välfärden, skolan och sjukvården ska fungera. En tillförlitlig IT-infrastruktur är livsviktig för att överföra och analysera information om en patients medicinska tillstånd, fysiska belägenhet och läkemedelsanvändning
 
Digital uppkoppling behövs för att leva ett gott liv och för jobb och företagande i hela landet.
Kraven kommer från alla håll. 
 
Allt mer av våra liv är beroende av en väl fungerande uppkoppling. Bostäder och arbetsplatser är beroende av uppkoppling för att fungera tillfredsställande. Lika viktigt är den mobila uppkopplingen.
Idag går utvecklingen alltför långsamt.
 
Behoven av att kunna vara uppkopplade när vi färdas ökar; idag lever vi i ett land där inte ens europavägarna har god täckning. Det är en ohållbart låg standard. Alla vägar ska ha uppkoppling för att ringa samtal och överföra data. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv är det fullt rimligt. Vi investerar stora värden i att bygga fysiska vägar, en god investering är också att bygga ut digitala kommunikationer.
 
Mobiltelefoni och mobilt bredband ska givetvis finnas där man bor, jobbar, färdas och tillbringar större delen av sin fritid. Infrastrukturen för mobiltelefoni måste förbättras.

Samtliga hushåll och fasta verksamhetsställen ska givetvis ha tillgång till bredband med höga hastigheter.

 Vi socialdemokrater har en politik för att hela landet ska bli bättre att leva i. Vårt fokus riktas på mer samarbete och investeringar för framtiden så att svenska företag kan växa och anställa i hela landet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0