Framtidens drivmedel för jobben och miljön

  


Det behövs en nystart för att klara klimatmålen. I det socialdemokratiska valmanifestet har vi flera förslag på hur vi ska klara både jobben och miljön med tätt investeringar för framtiden.
 
Idag deltog jag i debatt på Elyseum i Göteborg om framtidens drivmedel, jobb och miljön.
Jag tog tillfället i akt att presentera om våra investeringar i det gröna guldet dvs skogen.
En miljardsatsning på det gröna guldet, svenska skogen, som ska ge fler jobb och mindre utsläpp. 
 
I miljömålsmiljarden finns nya lokala projekt för biogas och andra generationens biodrivmedel. Liknande de KLIPM pengar som den förra socialdemokratiska regeringen införde och som den borgeliga regeringen tagit bort. 
 
Biogasen är viktig, inte bara för klimatet och miljön utan även för jobben. Därför vill vi se fler luktfria  biogasanläggning för lokalproducerad biogas. 
 
Den moderatledda regeringen misslyckats med 14 av 16 miljömål och arbetslösheten stiger. Då behövs en socialdemokratiskt ledd regering som prioriterar annorlunda och bättre. Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Med rätt investeringar klarar vi både miljöutmaningarna och jobben. 
 
I debatten framkom vikten av en aktiv sjöfartspolitik så att redare vågar satsar på LTG, det skulle innebära enorma miljövinster eftersom energieffektiviseringen är enorm. En annan viktig fråga var vikten av att satsa långsiktigt i Sverige men också på EU-nivå och internationellt för att klara konkurrensen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0