Jobben blir fler i hela landet

Härlig morgon med bra nyheter på Ekot där svensk arbetsmarknad beskrivs som urstark. Jobben blir fler i hela landet de kommande två åren. Det spår Arbetsförmedlingen i en ny prognos som presenteras i dag, enligt radioinslaget.

Även om arbetslösheten väntas vända upp nästa år är utvecklingen på arbetsmarknaden bra, säger prognoschef Håkan Gustavsson.
Jobben växer på väldigt kraftigt i landet och det växer brett både yrkesmässigt, branschmässigt och även i alla län, säger han.

Detaljerna i Arbetsförmedlingens prognos för i år och nästa år presenteras senare i dag, jag ser fram emot den presentationen.

Sysselsättningen väntas stiga i alla län och arbetslösheten fortsätta minska i år, men arbetslösheten vänder uppåt under valåret 2018, enligt prognosen, .

I december trodde Arbetsförmedlingen på drygt 100 000 nya jobb 2017 och 2018. Den prognosen skrivs nu upp och de 11 000 arbetsgivare som intervjuats är mycket optimistiska. Det är också glädjande att även fler nyanlända får jobb så att den tudelade arbetsmarknaden kan brytas.

Det går fort i politiken. Det är bara några år sedan som arbetslösheten var ett mycket stort problem i allmänhet och synnerligt ungdomsarbetslösheten som var skyhög. Då försvann även jobben utanför storstäderna i rekordfart. Nu är det skillnad och vi är på rätt väg igen.

Dessutom har vi tagit viktiga beslut för att förbättra välfärden. Vi hat ökat de generella statsbidragen till kommuner och landsting för att höja kvaliteten i vård och omsorg.
Vi har särskilt satsat på att öka bemanningen och stärka kompetensen bland personalen inom vård och omsorg. Vi har infört ett investeringsstöd för fler äldreboenden och satsats på en mer jämlik och tillgänglig cancervård.

Extra pengar har satsats för en förbättrad förlossningsvård och för bättre vård för barn och unga med psykisk ohälsa.
Mammografi är numera kostnadsfri, liksom läkemedel till barn. Är du över 85 år är vårdcentralsbesöket gratis.
Det här är bra och viktiga åtgärder för att värna våra barn och våra äldre. Istället för skattesänkningar väljer den socialdemokratiskt ledda regeringen konsekvent att investera i vår gemensamma välfärd, som är en stor och viktig del i vår Svenska modell.

Bilden är från socialdemokraternas hemsida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0