Stora behov i Etiopien

(null)

De flesta etiopier lever på landsbygden under mycket knappa villkor, kvinnorna sliter hårt från morgon till kväll för att bära vatten, skaffa mat och se till att barnen klarar sig.  Spädbarnsdödligheten är hög i förhållande till andra länder. Bara häften av Etiopiens 124 miljoner människor har tillgång till rent vatten. Landet drabbas ofta av hungersnöd och befolkningsökningen ökar på behovet av hjälp. Trots stora satsningar på hälsovård och utbildning sedan 1990-talet hamnar Etiopien bland länderna långt ner i FN:s index över mänsklig utveckling. Fattigdomen är extrem och klyftorna i samhället är obeskrivliga. 

På Internationella partnerskapsmötet i AddisAbeba diskuterade vi bland annat med Amare Desta Manager på Hamlin Fistula Healthcenter i Yirgalem. I deras område bor 21 miljoner människor.. Vid centret finns en barnmorska som ska hjälpa gravida kvinnor. 
Det är som om vi skulle bara ha två BVC i hela Västra Götaland, det ska vi naturligtvis inte ha men det ger perspektiv. 
Ett exempel var att en ung barnmorska varit med vid 1700 förlossningar under ett år. 
Det innebär att vi behöver öka våra insatser ytterligare och försöka samla in mer pengar. 
Hamlin Fistula i Etiopien gör enorma insatser med små medel. De utbildar barnmorskor, anställer duktiga läkare som opererar förlossningsskadade kvinnor. Det är imponerande verksamhet. 

Bli gärna månadsgivare Stiftelsen Fistulasjukhuset eller swisha 1239002965

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0