Träffat på Lucy …….

(null)

Sista dagen i AddisAbeba passar vi på att gå på Nationalmuseet för att få se Lucy, världens äldsta  (hittade) mänskliga varelse, eller förmänniska. Lucy även kallat AL 288-1, är de skelettrester som hittats från en kvinnlig förmänniska. Hos sägs ha levt för 3,2 miljoner år sedan och hittades i Etik 1974.
Lucy var cirka en meter lång, gick upprätt och hade en hjärnstorlek mindre än de vi har idag. Arkeologerna tror att hon dog av att hon föll från ett mycket högt träd, frakturerna pekar på ett fall på 12 meter. Vi får också höra att hon fått namnet "Lucy" eftersom arkeologerna lyssnade på Beatles Lucy in the sky whit Diamonts. 
Att mänskligheten härstammar från Afrika för cirka 200 000 år sedan och att vi därifrån sedan vandrade ut till övriga världen är oomtvistat. Alla bevis, både genetiska och fossila, pekar på att det är Afrika som är den moderna människans (Homo sapiens sapiens) ursprung. Folkvandring började med att människor vandrade mot nuvarande Europa och Asien. 

Det har varit givande dagar här i AddisAbeba tillsammans med sjukhusledningen och övriga länder som samlar in pengar till Fistuleasjukhuset och dess verksamhet med Barnmorskeutbildningar, filialer, hälsocenter på flera ställen i Etiopien. Naturligtvis behövs det mer pengar för att kunna öka insatserna därför gör vi så gott vi kan med att få fler gåvor. De bidrag vi ger är mycket välkomna och gör stor nytta. 
Varför inte swisha en gåva eller bli månadsgivare? 
Läs mer på https://fistulasjukhuset.org

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0