20 år sedan Anna Lindh mördades

 
Det är 20 år sedan utrikesminister Anna Lindh rycktes ifrån oss – alldeles för tidigt och mitt i sin politiska gärning.
Anna Lindh stod upp för demokrati, mänskliga rättigheter och tolerans. Hon var en av våra mest framgångsrika och respekterade politiker såväl i Sverige som utomlands. I sitt arbete som utrikesminister betonade hon vikten av respekt för mänskliga rättigheter, rättvisa och solidaritet. Hon stod upp för sina åsikter och var inte rädd för att ta strid för sin övertygelse. Hon var känd för att inte ge sig under långa sammanträden förrän hon var nöjd med utfallet.
Anna Lindh var en modig politiker, med sin energi och medkänsla berörde hon sin omgivning. Hon var varm, men samtidigt korrekthet och handlingskraftig. Hon var tidig med att slå fast att hon var feminist, hon stod upp för homosexuellas rättigheter och låg i framkant inom miljö och klimat.
 
Anna Lindh gjorde miljöfrågorna till en kärna för socialdemokraterna och i regeringspolitiken. Hennes skarpsinne, arbetsglädje och allvar inför sina arbetsuppgifter gjorde henne till en förebild för många av oss. Hon var Socialdemokraternas ungdomsförbund SSUs första kvinnliga ordförande och det går bara att spekulera i hur långt hon gått om denna färgstarka och målinriktade politiker fått leva vidare. Ingen är förstås oersättlig och de 20 åren har på något märkligt sätt gått både fort och långsamt. Det har hunnit hända väldigt mycket sedan 2003. 
Mordet på Anna Lindh påverkade oss alla oavsett politisk uppfattning. Men en sak är säker, det är viktigt att minnas hennes goda gärningar och det hon stod för.
 Måndagen den 11/9 träffar ni några av oss på Hertig Johanstorg vid lunchtid med rosor för att minnas, hylla och respektera. 
Välkomna!
 S-kvinnor i Skövde genom styrelsen: 
Monica Green, Anita Andersson, Annica Falck, Sandra Ask, Birgitta Lövgren, 
Maarit Carington, Anna Fransson, Ann-Christine Svensson och Asima Pasalic.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0