En partiledare som har karisma och som går hem i TVn….

 ….som kan ena partiet, som har lång erfarenhet av att leda, som kan rörelsen. Kraven på vår nya partiledare är många. Men förmodligen menar vi olika med dessa kriterier. Karisma vad menar vi med det? Är det glimten i ögat och vita tänder, är det charm eller snabb i replikerna? Vad menar vi med att kunna ena partiet. Är det att lyssna på rörelsen eller är det att peka med hela handen så att det blir tydligt? Vad menar vi med att kunna leda? Är det att ha suttit i regeringen, eller ha varit gruppledare i ett Riksdagsutskott eller är det att kunna leda ett stort fackförbund. Hur viktigt är det att åldern,  könet osv allt det där är intressanta viktiga frågor som många av oss ställer sig just nu i s-föreningar, kvinnoklubbar, arbetarekommuner och partidistrikt. Det är bra att vi har en levande debatt om det, för det visar också svårigheten och komplexiteten för valberedningen. Jag tycker att det är utmärkt att valberedningen åker runt till partidistrikten just nu för att lyssna och ta del av synpunkterna

En sak som jag blev påmind om var att när vi valde partiledare efter Ingvar Carlsson var vi faktiskt nere i 28% av opinionen innan det klarnade om vem det skulle bli. När väl partiledaren Göran Persson var på plats gick vi upp till 35%.

Och jag som roat mig i julhelgerna med att läsa boken om Olof Palme, ”Underbara dagar framför oss” av Henrik Berggren påminns också om hur utsatta våra partiledare ofta är. De blir ifrågasatta både av sina egna, av media och av politiska motståndare.

Det är en tuff uppgift vår kommande partiledare får men med vår utmärkta rättvise och jämlikhetspolitik har vi alla möjligheter att utvecklas till ett starkt attraktivt parti igen


Kielos svd dn expressen


Kommentarer
Postat av: Anonym

såg skavlan vi kanske behövewr en stoltenberg

2011-01-16 @ 13:03:35
Postat av: ulla wall

Att vara socialdemokraternas ledare är ett krävande uppdrag.

Lena Sommestad verkar ha de egenskaper som krävs som grund att stå på.

Så klokt det är att ersätta en avgående kvinna med en annan. Det kommer att ge oss rätt sorts uppmärksamhet! Skapa ett ssärskilt intresse!

Lena är klok, har regeringserfarenhet, ett särsklit sätt i retoriken, hon har rätt sorts personlig integritet, inger respekt med sina kunskaper vilket kommer att inge respekt i debatterna med alliansen.

Vi ska inte ha några pesoner io vår ledning som verkar "svaga", gubbiga eller föreslagna som nödlösningar. Nu ska vi ha strid, öppet i partiledarfrågan!



2011-01-16 @ 13:35:09
Postat av: Pernilla Andersson

En delförklaring till sossarnas och vänsterns kris återfinns här:



http://snaphanen.dk/2011/01/15/s%C3%B8ndagskronik-vansterns-tragedi-del-i/

2011-01-16 @ 13:43:29
URL: http://www.korta.nu/jc

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0