Förvirrad IT-minister

 

 

Under tisdagen hade trafikutskottet sin budgetdebatt, den pågick i fyra och en halvtimme och behandlade alla transportslag. Som de flesta vet delar vi upp frågorna mellan oss, så inläggen får lite olika inriktning. Med tanke på alla inställda tåg, försenande tåg, uppsagda underhållsarbetare var det inte konstigt att Anders Ygeman startade med tåg och regeringens sänkta underhållsambitioner. 

 

Efter replikskiftena med Catarina Elmsäter-Svärd var det sedan dags för Anna-Karin Hatt att göra sitt inlägg.

Vi hörde en mycket nöjd IT-minister. Efter 9 minuters och 15 sekunders skryt, nämnde Anna-Karin Hatt i några sekunder att det går att göra mer. Sedan anklagade hon Anders Ygeman att han pratade för mycket om järnvägar. Det gjorde hon trots att hon såg att jag stod på talarlistan och trots att hon vet att jag är socialdemokraternas IT-politisk talesperson.

 

Sedan lämnde IT-minister debatten utan att vänta in oss som talade om IT-frågorna. Om hon har dåliga rådgivare, var rädd eller nonchalant mot oss vet jag inte men det är trist att vi inte fick den IT-debatt som vi så väl behöver i Riksdagen. Att hon sedan skriver på sin blogg att budgetdebatten borde handlat om IT ger ett förvirrat intryck. Hon borde veta bättre

 

Vi hade kunnat debattera varför Sverige har tappat positionen som världens bästa IT-nation, vi hade kunnat diskutera mobiltelefoni och mobiltbredband i hela landet. Vi hade kunnat diskutera varför den borgeliga regeringen vänder 10% av befolkningen ryggen i sina mål för snabbt bredband och mycket mycket mer.

Jag hoppas vi får chansen att ta debatten snart igen och att ministern vågar stanna kvar då och inte lämna efter halva tiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0