Låt Lisa från Järpås få stanna i Sverige

(null)


Många har attraheras av den populistiska invadrarfientliga politik som Maria Malmer Stengaard går i bräschen för. Visst finns det  åtgärder som behöver genomföras och stävjas för att få acceptans. Men med detta så kallade paradigmskifte kastar den SD-styrda regeringen ut barnet med badvattnet och i detta specifika fall kastar de ut en 9 årig flicka ur landet. 

Det handlar om Lisa som bor utanför Järpås i Lidköping, hon är uppvuxen i Sverige men ska nu utvisas till Albanien. Detta trots att hon bor i en familj som vill adoptera henne och har blivit utsedda till vårdnadshavare av tingsrätten.
Hon är född i Sverige och identifierar sig som svensk, hennes hemspråk är svenska och hon sjunger i kör. Hon lever som en svensk tjej och skulle få det mycket svårt att ensam, utan anhöriga, anpassa sig till Albaniens skola och sociala liv.

Många har protesterat mot denna stelbenta byråkrati som inte ser till barens bästa. Det finns en portalparagraf sedan länge i utlänningslagstiftningen som stadgar att barns bästa ska beaktas. 

Unicef Sverige riktar kritik mot Migrationsverkets beslut och menar att de har svårt att se att en utvisning till ett land där Lisa inte kan språket eller har någon familj på plats, skulle vara till hennes bästa.

I Lidköping genomfördes nyligen en gigantisk demonstration för att Lisa ska få stanna. Tusentals människor stod upp för att Lisa ska få stanna och politiker från höger till vänster uttalade sig om att det som sker är fel, kallhamrat och grymt.  Men än så länge är myndigheterna tondöva och som det verkar just nu ska utvisningen verkställas. Att myndigheterna inte tar hänsyn till Lisa, till Lisas familj, till det omgivande samhället och till politiker oavsett tillhörighet, tolkar jag som att de finner sig i den nya strama SD-politiken som råder för närvarande. 

Jag kan inte annat än att ställa mig i ledet bland de tusentals och åter tusentals människor som kräver en förändring. 

Gör om gör rätt, låt Lisa stanna. 

Monica Green Denna text finns även publicerad i Skaraborgsnyheter 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0