Partiledardebatten avslutades med det odemokratiska USA valet


Visst det påverkar USA oss alla, men varför? Det är två mycket konservativa partier som går till val i ett land där bara hälften av befolkningen röstar. Det handlar om protektionism, dödsstraff, rätt att kriga utan att fråga FN, nej till sociala rättigheter och ekonomisk trygghet, det handlar om ett land med mycket stora klasskillnader där vissa måste ha två jobb för att få ihop till hyran menas andra fullkomligt badar i pengar. Skillnaderna mellan de båda partierna är mycket små men jag skulle föredra Obama, därför att han är mer modern och ligger något närmare i synen på kvinnorsrättigheter, sjukförsäkring och trygghet Tyvärr påverkas vi alldeles för mycket av det som händer i USA, vi blir alltmer amerikaniserade trots att vi sätter klackarna i backen och försöker göra EU till en motvikt



läs gärna min blogg monicagreen.webblogg.se


Kommentarer
Postat av: Johan

På vilket sätt är valet odemokratiskt? Kandidaterna har genomgått en tuffare granskning och har ett bredare stöd än någon svensk politiker. Här behöver man ju bara stödjas av något hundratal aktivister i en utdöende lokalavdelning för att bli lagstiftare (vilket märks på kvalitén hos vissa ledamöter, tillika bloggare.)



Vad gäller FN så tycks du inte ha det juridiska läget klart för dig. Det är ingen som "frågar FN" innan de startar krig. Att skillnaderna är mycket små är ännu ett gravt okunnigt påstående. De är om något större än de som skiljer s från m i Sverige, alltså några kommatecken i totalbeskattningen.



Vore för övrigt kul om du svarade för en gångs skull. Det gör du ju nästan aldrig.



Det val du själv ställde upp i 2004 har ett lägre valdeltagande. Är det odemokratiskt?

2008-10-13 @ 12:56:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0